„Bio sam spreman da umrem na strunjači“: Zlatni Nađ i Nemeš

SK Fight 13. sep 202217:04 4 komentara
Sebastijan Nađ
xUnitedxWorldxWrestlingx xKadirxCaliskanx cal via Guliver

Svetsko prvenstvo u rvanju koje se odžava u Beogradu teče fantastično za predstavnike Srbije – zemlja-domaćin je ubedljivo najsupešnija selekcija šampionata sa četiri zlatne medalje. Poređenja radi, nijedna druga država nije osvojila više od jedne zlatne medalje.

U nedelju su se na vrh pobedničkog postolja popeli Ali Arsalan i Zurabi Datunašvili, a u ponedeljak su svetski prvaci postali i srpski rvači grčko-rimskim stilom Sebastijan Nađ i Mate Nemeš.

Srbija na SP u Beogradu:

Sebastijan Nađ trijumfovao je u kategoriji do 63 kg, pošto je u finalu savladao Lerija Abuladžea iz Gruzije rezultatom 3:1. Nađ je u polufinalu ubedljivo savladao Taleha Mamadova iz Azerbejdžana 5:0.

„Abduladze je sjajan rvač – imali smo meč u februaru, tako da smo se dobro poznavali. Želim mu mnogo uspeha u budućnosti. Danas sam bio spreman da umrem u borbi, sve sam želeo da uradim kako bih pobedio. Rvao sam bez greške i zadovoljan sam pobedom. Ovo je prvi put u karijeri da sam učestvovao na velikom seniorskom takmičenju u Beogradu, bilo je sjajno što sam imao podršku domaće publike. Nastupao sam ranije u Novom Sadu, tada sam osvojio drugo mesto“, izjavio je Sebastian Nađ.

Mate Nemeš
xUnitedxWorldxWrestlingx xKadirxCaliskanx cal via Guliver

Do titule svetskog prvaka u kategoriji do 67 kilograma Mate Nemeš stigao je pobedom nad Irancem Abdelhamidom Geraejom rezultatom 5:4. Nemeš je napravio pravi podvig ako se u obzir uzme činjenica da je Iranac Geraeja aktuelni olimpijski šampion.

„Mislio sam da je u prvom periodu protivnik bio duplo bolji od mene. Možda je sve to bilo u mojoj glavi. Uspeo sam da se odbranim od njegovog hvata, koji je došao do svih pobeda u Beogradu dosad. Pobeđuje onaj koji je psihološki spremniji, a mislim da je on imao veći pritisak jer je olimpijski šampion. Domaća publika mi je mnogo pomogla“, kazao je posle osvajanja zlatne medalje Mate Nemeš.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare