Bojana Gojković i Tamara Radunović napadaju Pariz

BSCG

Bojana Gojković (54 kg) i Tamara Radunović (66 kg) biće jedine predstavnice crnogorskog boksa na završnom kvalifikacionom turniru na kome se mogu izboriti vize za Olimpijske igre, a koji se održava od 21. maja do 3. juna u glavnom gradu Tajlanda, Bangkoku.

Bojana, Tamara i selektor Nikola Ružić, doputovali su u grad Hua Hin, gde će odraditi završne pripreme zajedno sa reprezentacijama Amerike, Nemačke, Engleske, Irske, Australije, Indije, Belgije i Kube.

BSCG

Zvanični žreb je 23. maja nakon kojeg će biti poznata imana rivala na startu takmičenja. Za mesto u Parizu, neophodno je da se Bojana i Tamara domognu polufinala, a za ostvarenje sna, trebaće ime minimum tri pobede i jakoj, izuzetno jakoj konkurenciji.

Za mesto na Olimpijskim igrama neće se boriti Petar Liješević i Tomislav Đinović. Liješević koji je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade, zlatnu medalju na šampionatu Evrope za seniore do 22 godine, odnosno srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu za mlade i bronzu na Evropskom prvenstvu za juniore, nije uspeo da sanira povredu.

Petar Liješević
BK Budva

Tomislav Đinović, koji je osvojio bronzanu medalju na seniorskom Evropskom prvenstvu u Beogradu, odnosno bronzanu medalju na prestižnom turniru „Beogradski pobednik“ nije u kategoriji koje se nalaze u programu Olimpijskih igara.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!