Bokserska ruka prijateljstva na Zvezdari

SK Fight 18. jun 202411:48 0 komentara
Arhiva BK Zvezdara-Olimp

Prvi čovek Bokserskog kluba Zvezdara-Olimp, nekadašnji reprezentativac i šampion, Zlatko Došljak, bio je inicijator i uspešan organizator druženja najmlađih takmičara iz nekoliko klubova Srbije, sa tendencijom da ovo postane tradicionalna praksa.

Druženje sportskih poslenika, trenera i mladih takmičara, uz organizaciju zajedničkog treninga održano je minulog vikenda na stadionu Fudbalskog kluba Zvezdara.

“Ovaj događaj je organizovan s ciljem da se poboljša saradnja među klubovima i omogući deci iz različitih gradova da se upoznaju, druže i razvijaju prijateljstva koja će trajati čitav život. Smatramo da su ovakvi susreti od izuzetne važnosti za razvoj mladih sportista, jer osim sportskih veština, deca stiču i mnoge životne vrednosti, kao što su timski duh, poštovanje i empatija“, istakao je Zlatko Došljak.

Vredni sportski poslenik i nekadašni ringovni šampion zahvalio je svim učesnicima zajedničkog treninga: BK Banat i treneru Milivoj Šojiću, BK Inđija i treneru Milanu Topiću, BK Pilot i treneru Marku Isailoviću, BK Kid Bleki i treneru Vojinu Stankoviću, i BK Fokus i treneru Predragu Spasojeviću.

“Takođe, hvala svim klubovima koji su deo ovog prijateljstva, ali nisu bili u mogućnosti da prisustvuju ovog puta. Verujem da će nas na sledećem druženju, koje će organizovati neki drugi klub iz ove mreže, biti još više”, naglasio je Došljak.

Kao inicijator druženja i okupljanja klubova iz različitih gradova, Zlatko Došljak je ponosan što je ovim događajem poslata u javnost poruka jedinstva i prijateljstva.

“Ujedinjeni klubovi su pokazali da saradnja i zajednički rad mogu doneti mnogo dobrobiti ne samo za klubove, već i za sport u celini. Očekujemo podršku Bokserskog saveza Srbije ovoj inicijativi, koja će pomoći u promociji boksa i širenju pozitivne slike o ovom sportu širom zemlje”, rekao je Došljak, i naglasio:

Arhiva BK Zvezdara-Olimp

“Posebnu zahvalnost dugujemo fudbalskoj legendi Bošku Đurovskom, koji je prisustvom na stadionu dao podršku ovom okupljanju i deci koja su učestvovala. Njegova podrška pokazuje koliko je važno da istaknute ličnosti iz sveta sporta podržavaju ovakve inicijative i budu uzor mlađim generacijama. Veliko hvala Fudbalskom klubu Zvezdara što su nam omogućili korišćenje terena. Takođe, veliko hvala Domu zdravlja Zvezdara i glavnoj sestri što su nam omogućili prisustvo medicinske sestre Aleksandre Tasić, koja je bila tu za sve potrebe tokom događaja”, pomenuo je Došljak sve koji su učestvovali i doprineli da ova manifestacija u potpunosti uspe.

Podršku događaju dao je i direktor Duvanske industrije Slobodan Erdeljan.

“Njegova podrška je omogućila da ovaj događaj bude uspešan i da se deca osećaju sigurno i zbrinuto. Zahvaljujem i direktoru Veletržnice Beograd Aleksandru Eroru, firmi Fazi iz Niša i direktoru Bojanu Mitiću. Hvala i Prihvatilištu za decu i direktorki Danijeli Stajković, na uručenoj zahvalnici”, pomenuo je Došljak niz pojedinaca i kolektiva koju su angažovano podržali pomenuti sportski događaj.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!