BK Novi Pazar odgovorio: Blaćenje našeg grada neprihvatljivo

SK Fight 27. feb 202412:36 8 komentara
BK Novi Pazar
foto: BK Novi Pazar

“Neprihvatljivo”, “zabrinjavajuće”, “nesportski” - to su reči kojima je rukovodstvo BK Novi Pazar odgovorilo Stojanu Kneževiću, predsedniku Bokserskog kluba Sombor, usled optužbi i obraćanja na društvenim mrežama.

Povod za čitavu “eksploziju” strasti u srpskom boksu bio je incident koji se dogodio u subotu uveče, kada je nožem povređen Kubanac Antonio Biset.

Povezano:

Na kraju je srećom bokser somborskog kluba prošao bez težih povreda, a meč je održan. Novi Pazar je pobedio rezultatom 10:4.

Saopštenje su potpisali BK Novi Pazar, BK Dandi – Novi Pazar i BK Mladost Sandžak – Novi Pazar.

“Ovim putem želimo da se obratimo javnosti povodom nedavnih događaja u Novom Pazaru, koji su izazvali pažnju medija, a u vezi s navodnim napadom na boksera Bokserskog kluba Sombor i saopštenjem direktora kluba Stoleta Kneževića, koja smatramo apsolutno neprihvatljivim i nesportskim.

Najopštrije osuđujemo izjave koje su došle iz BK Sombor, posebno one koje impliciraju da se ne može garantovati sigurnost bokserima iz Novog Pazara ukoliko gostuju na mečevima u Somboru. Takve izjave mogu se smatrati i pozivom na nasilje i podsticanje na širenje međunacionalnih tenzija i mržnje, što je u potpunosti neprihvatljivo.

Što se tiče incidenta koji se dogodio, jasno ističemo da smo protiv svakog oblika nasilja i da takvo ponašanje nema mesta ni u sportu, ni u društvu. Iako su mediji izvestili o navodnom napadu na boksera Antonija Biseta veoma je važno reći da se incident dogodio van sportskih terena (ispred smeštaja gde su bili smešteni gosti iz BK Sombor) i dan pošto je sama priredba i počela. Pitanje kako je konkflikt započeo i koje se sve učestvovao ostavljamo nadležnim institucijama i policiji.

Važno je istaći da su bokserima BK Sombor pruženi svi potrebni uslovi i obezbeđena sigurnost od strane domaćina BK Novog Pazara. Tvrdimo da su tvrdnje o međunacionalnoj mržnji u Novom Pazaru neosnovane, a svako ko je prisustvovao meču može da posvedoči da je BK Sombor ispraćen aplauzom publike, bez ijednog incidenta.

Antonio Biset
Printscreen

Što se tiče tvrdnji gospodina Kneževića da je nekome smetao grb Srbije, želimo da naglasimo da naši klubovi imaju reprezentativce ove zemlje, koji s ponosom brane boje Srbije. Tvrdnje o navodnom osporavanju simbola Srbije u našem gradu su neutemeljene i stvar izolovanih slučajeva za koje nemamo apsolutno nikakvu odgovornost.

Nadalje, gospodin Knežević očigledno zaboravlja na prethodne provokacije pojedinaca kada je u salama u Somboru, u kojima su učestvovali naši klubovi, postavjani transparenti Arkana i Ratka Mladića, za koje se niko nikada nije javno izvinio gostima druge nacionalnosti. Izjave poput one ‘šta bi bilo da se radilo o obrnutoj situaciji’ smatramo da samo podstiču na dalju polarizaciju i netrpeljivost.

Napominjemo i da je u istom periodu u hotelu ‘Oxa’ održano prvenstvo Šumadije i Pomoravlja u kojem je učestvovalo nekoliko klubova iz cele Srbije. Svi učesnici su se učestvovali dobrodošlo i bezbedno.

Antonio Biset
Printscreen

Ovakvi pokušaji blaćenja imena našeg grada, naših klubova i naših boksera su neprihvatljivi. Novi Pazar je ponosan grad s najviše bokserskih klubova u zemlji i sa velikim brojem šampiona, koje su naši klubovi iznedrili.

Pozivamo Bokserski savez Srbije da reaguje na saopštenje Kneževića i da u skladu sa tim započne disciplinski postupak. BK Sombor, kao i svi ostali klubovi iz zemlje, i te kako su dobrodošli u naš grad.”

Saopštenje Stojana Kneževića pročitajte NA OVOM LINKU.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare