BŠ: Karatisti Crne Gore položili ispit, zaslužili desetku

SK Fight 28. nov 202111:51 0 komentara
KSCG

Šampionat Balkana u konkurenciji kadate, juniora i mlađih seniora, završen je u Rijeci, a karatisti iz Crne Gore se kući vraćaju sa deset osvojenih medalja i slobodno se može reći da su položili još jedan težak ispit, pokazali da karate u Crnoj Gori ima sjajnu prošlost, sadašnjost i budućnost.

Zlatne medalje osvojili su mlađi seniori Milena Jovanović i Kenan Nikočević, srebrni su bili kadetkinja Jovana Damjanović, mlađi senior Filip Bakić i ženski kata tim, a bronzani kadeti Balša Vojinović i Nenad Đuričić, junior Lazar Potpara, mlađi senior Matija Bojić i muški kadetsko-juniorski tim.

Poslednjeg dana takmičenja, ženski kata tim mlađih seniorki osvojio je srebrnu, dok je muški kadetsko-juniorski tim karate reprezentacije Crne Gore sa bronzanom medaljom završio nastup na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Rijeci.

KSCG

Tim u sastavu, Džena Canović, Mila Mraković i Maša Đukanović, u meču za zlatnu medalju poražena je od Srbije 23,4-22,22. Crnogorska ženska ekipa bila je srebrna i na seniorskom prvenstvu Balkana, polovinom oktobra u Poreču.

Kadetsko-juniorski tim, koji su činili Aleksa Janjić, Ajsel Geršvic i Nikola Milić, u meču za bronzanu medalju pobedio je Bosnu i Hercegovinu 23,34-22,2.

Šampionat u Rijeci okupio je 780 takmičara iz 13 država.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!