BSCG: Najbolji su Bojana, Stefan, Nikola, Budva…

BSCG

Članovi Budve Stefan Savković i Bojana Gojković najbolji su bokseri Crne Gore u 2022. godini, u tradicionalnom izboru Bokserskog saveza. Najbolji trener je Nikola Ružić, najbolji mladi borac Mirko Šarčević, a najbolji klub – Bokserski klub Budva.

U konkurenciji mladih najbolji je Mirko Šarčević iz BK Bijelo Polje. Kod pionira za najboljeg proglašen je Strahinja Mrdak (BK Budva), dok su najbolji školarci Vasilije Kujundžić (BK Budva) i Adila Mušović (BK Fenix). Za najboljeg juniora izabran je Marko Raičević (BK Niksić).

Mirko Šarčević
BK Bijelo Polje

Najbolji trener je Nikola Ružić, čiji je klub Budva proglašen za najbolji. Za najboljeg sudiju izabran je Đorđije Perović, dok je najbolji sportski radnik Dragoljub Radović, IBA i EUBC supervizor. Upravi odbor odlučio je da posebne plakete i priznanja dodeli svim osvajačima medalja na velikim takmičenjiima u 2021. godini.

Priznanja će dobiti Bojana Gojković (srebrna na EP i Mediteranskim igrama), Tamara Radunović (bronzana na EP), Stefan Savković (srebrni na Mediteranskim igrama), Petar Marčić (bronzani na Mediteranskim igrama i Mirko Šarčević (bronzani na Prvenstvu Evrope za mlade).

BSCG

Plaketom za veliki doprinos u očuvanju i razvoju boksa biće nagrađen i Dragan Đuričković, direktor reprezentacije. Upravni odbor dodelio je i plakete za veliku podršku u razvoju boksa u 2022. godini ministru sporta i mladih Vasiliju Laloševiću, ministru finansija Aleksandru Damjanoviću i predsedniku Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušanu Simonoviću.

Biće uručene i plakete za veliku pomoć u organizaciji šampionata Evrope za seniorke predsedniku opštine Budva Milu Božoviću i učešću BK Nikšić u Regionalnoj ligi prvom čoveku Opštine Nikšić, Marku Kovačeviću. Plaketa za veliki doprinos u popularizaciji i razvoju ženskog boksa pripašće Mariji Čivović, predsednica EUBC komisije za ženski boks.

Komentari (0)

Vidi sve komentare