Četvoro turskih rvača poginulo, osmoro spašeno iz ruševina

SK Fight 8. feb 202319:32
Reuters/Ronen Zvulun

Tužne vesti ne prestaju da stižu ni drugi dan nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju.

Živote je izgubilo, prema trenutnim podacima, više od 11.000 ljudi, preko 50.000 je povređeno, a i ne zna se broj onih koji su i dalje pod ruševinama.

Rvački savez Turske objavio je u sredu da su u zemljotresu tragično stradala četvorica rvača ove zemlje, Ahmet Taš, Mehmet Eskisarili, Ali Gursoj i Aslan Ekiz.

Iz ruševina u kojima su četvorica sportista izgubila živote, osmoro rvača je spašeno.

Kako je navedeno, još uvek ima nekolicina njih koji su pod ruševinama, njih četvoro – Eraj Simšek, Ozan Datli, Hasan Sariturk i Ibrahim Erdene, a sala u kojoj su bili u potpunosti je uništena.

„Naša deca Muhamed Gul, Hamza Čelik, Jusuf Eskisarili, Omer Faruk Čajir, Sezer Jildiz, Utku Dodžan, Ibrahim Kar i Mehmet Emin Demir koja su izvučena iz ruševina su dobro. Naši sinovi Ahmet Taš, Mehmet Eskisarili, Ali Gursoj i Aslan Ekiz su nažalost preminuli.

Želimo da se zahvalimo svim članovima naše rvačke porodice koji su lično pomagali i pomažu idalje u spašavanju i pokušavaju da dođu do svoje dece. Imamo nade i vere. Izražavamo najdublje saučešće našoj zajednici i celoj naciji“, navedeno je u saopštenju Saveza.

 

Komentari

Vaš komentar