Da li je Volkanovski GOAT ako pobedi?

SK Fight 8. feb 202314:576 komentara
Aleksander Volkanovski
Carmen Mandato/Getty Images

UFC šampion perolake kategorije (do 66 kg) Aleksander Volkanovski neporažen je od dolaska u UFC (12-0) i trenutno se nalazi na samom čelu “paund for paund” liste ove elitne promocije. Nema sumnje da se već nametnuo kao jedan od najvećih boraca svoje generacije i kao jedan od najkvalitetnijih “peraša” svih vremena, ali da li može da se primakne tzv. GOAT statusu?

UFC priredbe pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalu SK Fight, SBB mreži i EON platformi.

Volkanovski će se u glavnoj borbi priredbe UFC 284 suočiti sa Islamom Mahačevom, ruskim borcem koji drži pojas u kategoriji do 70 kilograma. Postaće da postane teć peti borac u istoriji UFC koji će istovremeno držati dva pojasa.

UFC 284:

Još bitnije od toga, Volkanovski će zacementirati status jednog od najuspešnijih u istoriji oktagona, naročito pošto će se suočiti sa fizički većim suparnikom.

Težinu Volkove pobede komentarisao je UFC borac i komentator Majkl Kijeza.

“Nema sumnje da će se, u slučaju pobede nad Mahačevom, dokazati kao najveći P4P borac današnjice. Niko neće moći da mu ne ukaže poštovanje. Dominirati divizijom do 66 kg na taj način, a onda dobiti i Mahačeva u kategoriji iznad… Neće moći da se kaže da nije najbolji u istoriji UFC. Ako pobedi Islama, onda je uradio sve što se može uraditi”, rekao je velteraš Kijeza.

Volkanovski (34) ima skor 25-1 kao profesionalac, a dosad je porazio MMA legende Čeda Mendesa, Žozea Alda i, najimpresivnije od svega, Maksa Holoveja u čak tri navrata!

Komentari

Vaš komentar