Dokmanac: Komarov osvetlao obraz

SK Fight 19. feb 202420:52 0 komentara
foto: Rvački savez Srbije

Rvači Srbije nastavili su fantastičan niz osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Srpski reprezentativci su se sa Evropskog prvenstva u Bukureštu vratili sa jednim zlatnim odličjem, a titulu prvaka Evrope osvojio je Aleksandar Komarov i to u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom.

povezane vesti

“Osvojena je jedna medalja, ali izuzetno vredna, jer je zlatna”, sumira utiske iz glavnog grada Rumunije selektor naše reprezentacije, Milorad Dokmanac, i dodaje:

“Aleksandar Komarov je do titule stigao sa pet briljantnih pobeda. Da bi osvojio zlato morao je da pobedi olimpijskog šampiona iz Tokija Žana Belenjuka, zatim aktuelnog svetskog šampiona Alija Čengiza iz Turske kao i aktuelnog prvaka Evrope, Mađara Takača. Zbog svega toga, njegov trijumf je na sve ostavio najveći utisak u Bukureštu.”

Dokmanac je posebno pohvalio i nastup Georgija Tibilova, koji je zauzeo peto mesto u kategoriji do 60 kilograma grčko-rimskim stilom:

“Od njega su ovaj put bili bolji svetski šampion Čobanu iz Moldavije i odlični ruski rvač Lalaev, koji ga je savladao u borbi za bronzu, ali je Tibilov bio potpuno ravnopravan u tom meču. Ostali naši rvači grčko-rimskim stilom nisu mnogo pokazali. Malo zabrinjava povreda Matea Nemeša, našeg olimpijca koji je morao da preda meč već u prvom kolu zbog povrede prstiju. Tek nakon detaljnih pregleda u Srbiji znaćemo i težinu povrede, ali ima dovoljno vremena za oporavak u narednim mesecima do početka Igara u Parizu.”

U ženskom rvanju učestvovala je  Fani Nađ u kategoriji do 72 kg, međutim izgubila je u prvom kolu od Ukrajinke i tako završila takmičenje već na startu turnira, a isti učinak imali su i srpski predstavnici u slobodnom stilu Cabolov i Nurasulov.

Na takmičenju u Bukureštu nije se borio Viktor Nemeš, a prema rečima Dokmanca to je učinjeno iz taktičkih razloga, kako bi se izbegla eventualau povreda koja bi ga sprečila da bude potpuno spreman za kvalifikacione turnire za Olimpijske igre.

O planovima za nastavak rada reprezentacije Dokmanac kaže:

“Sledi nam nedelju dana odmora, a onda se okupljamo u Zrenjaninu. Tamo ćemo trenirati sedam dana, pa odlazimo na međunarodni turnir u Dansku, na još jednu proveru forme za sve naše eventualne olimpijce. Posle turnira ostaćemo još osam dana u Danskoj, a potom idemo u Poreč, gde ćemo trenirati 10 dana. Završne pripreme za drugi krug kvalifikacija za Olimpijske igre koje s održavaju u Bakuu, odradićemo u Zrenjaninu. U glavnom gradu Azerbejdžana nastupiće sve evropske države, a normu za Olimpijske igre obezbediće samo finalisti. Treći i završni krug kvalifikacija za Igre u Parizu biće održan u Istanbulu početkom maja i sa ovih kvalifikacija prva tri rvača će obezbediti vizu za Pariz”, objasnio je Dokmanac.

Kandidati za učešće na ovim kvafikacionim turnirima su: Giorgi Tibilov, Viktor Nemeš, Aleksandar Komarov, Mihail Kadžaja i Boris Petrušić. Konačni spisak će biti određen posle priprema u Poreču, a kao sparing partneri i eventualni učesnici ovih kvalifikacionih turnira, u slučaju da se neko od navedenih rvača povredi, biće Aleksa Ilić, Luka Katić, Sebastijan Nađ i Ali Arsalan.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!