Doping, povrede, ali i kvalitet: Povlači se bivši UFC prvak

SK Fight 6. dec 202213:48 0 komentara
Ti-Džej Dilašo
Joe Scarnici/Getty Images

Nekadašnji šampion UFC u bantam kategoriji Ti Džej Dilašo obavestio je elitnu promociju o tome da završava uspešnu karijeru. Informaciju je za nekoliko MMA portala potvrdio Dilašoov menadžer Tiki Gosn.

UFC priredbe gledajte u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Dilašo (36) se iz profesionalnog bavljenja mešovitim borilačkim veštinama povlači sa skorom od 17 pobeda (8 KO, 3 sabmišna) i 5 poraza. U UFC se borio 18 puta i zabeležio 13 pobeda.

Povezano:

Dvaput je postajao prvak kategorije do 61 kilogram i smatra se jednim od najvećih boraca u bantamu svih vremena. Prvi put je do pojasa stigao 2014. godine savladavši Renana Baraoa, a potom je dvaput branio titulu protiv Džoa Sotoa i u revanšu sa Baraom. Prvu vladavinu mu je okončao Dominik Kruz.

Drugi put Dilašo do titule dolazi trijumfom nad Kodijem Garbrantom 2017. godine, 2018. ponovo brani pojas – nokautirao je Gabranta u revanšu.

Borio se i za titulu u muva kategoriji, ali ga je tehničkim nokautom zaustavio Henri Sehudo. Posle te borbe Dilašo dobija dugu suspenziju zbog korišćenja nedozvoljene supstance – hormona eritropoietina.

Poslednji boravak u oktagonu imao je prošlog oktobra. Bio je izazivač da po treći put postane prvak bantama, ali ga je lako pobedio Aldžamejn Sterling. U toj borbi Dilašo je bio hendikepiran povredom ramena, koja mu je otežala celokupne pripreme za taj meč.

Dolašoova MMA karijera ostaje upamćena kao jedna od najvećih svog doba – Amerikanac rođen u Sonori bio je izuzetno svestran i tehnički potkovan borac, iako veliku mrlju predstavlja dokazana doping-afera.

Sendhejgen Dilašo
Photo by Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!