Dve pobede i poraz na startu olimpijskih kvalifikacija

SK Fight 4. mar 20241:11 0 komentara
Dušan Veletić sa trenerima
FOTO: Privatna arhiva

U italijanskom Busto Arsiciju počeo je prvi svetski kvalifikacioni turnir u boksu za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Reprezentacija Srbije na sever Italije došla je sa sedmoro boksera, a prvog dana takmičenja imali su tri borbe, od kojih su dobili dve.

Nina Radovanović, učesnica Olimpijskih igara u Tokija, prekidom u prvoj rundi savladala je Čing Man Čan iz Hong Konga. Ona će u 2. kolu kategorije do 50 kilograma na megdan Hanan Nasar iz Jordana.

Bez sreće u žrebu bila je druga srpska reprezentativka, Anđela Branković. Ona je u 1. kolu kategorije do 57 kilograma eliminisana od olimpijske vicešampionke, Nesti Petesio sa Filipina.

Svoju borbu u 1. kolu imao je i superteškaš Dušan Veletić, koji je savladao Kolumbijca Kristijana Salseda, rezultatom 4:1. U narednoj rundi, Veletić će na megdan Litvancu Jonasu Jazevičijusu.

U ženskoj konkurenciji, Srbiju će još predstavljati Sara Ćirković, koja u 2. kolu kategorije do 54 kilograma čeka pobednicu meča Roman Mulaji (Francuska) – Dženifer Lihejn (Irska).

Milena Matović će u 2. kolu kategorije do 66 kilograma na megdan Anastasiji Černokolenko iz Ukrajine.

U muškoj konkurenciji našu zemlju će predstavljati i Aleksej Šendrik, koji će u prvoj rundi kategorije do 63,5 kilograma imati za rivala Ukrajinca Danila Zamorila.

Sadam Magomedov će na megdan Neamcu Tajronu Kofiju Amoi, i to u drugom kolu kategorije do 92 kg.

Kvalifikacioni turnir trajaće do 11. marta, a na njemu će učestvovati 633 boksera, 400 u muškoj i 233 u ženskoj konkurenciji, podeljenih u 13 težinskih kategorija (sedam u muškoj i šest u ženskoj).

Biće podeljeno 49 olimpijskih viza, 28 u muškoj i 21 u ženskoj. Inače drugi i završni svetski kvalifikacioni turnir u boksu biće održan u Bangkoku, od 23. maja do 3. juna 2024. godine.

Podsećanja radi, bokseri Vahid Abasov u Natalija Šadrina su na Evropskim igrama održanim u Poljskoj prošle godine obezbedili učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!