Džons izaziva: Ne samo da ću pobediti Miočića…

SK Fight 5. mar 202315:41 0 komentara
Džon Džons
Chris Graythen/Getty Images

Američki MMA borac Džon Džons u nedelju ujutru po srednjoevropskom vremenu došao je do još jednog izuzetnog dostignuća u svojoj proslavljenoj karijeri – postao je šampion elitne promocije UFC u teškoj kategoriji. Odmah posle pobede nad Sirilom Ganom, kojeg je primorao na predaju u prvoj rundi, Džons je medijima otkrio koga želi za narednog protivnika.

UFC priredbe gledajte u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalu SK Fight, SBB mreži i EON platformi.

Džons je zahvatom „giljotina“ završio Francuza Gana, a dosad u profesionalnim borbama ima jedan kontroverzni poraz, onaj koji je doživeo 2009. godine. Tada je diskvalifikovan zbog nedozvoljenih udaraca protiv Meta Hamila u duelu kojim je dominirao. Ostvario je „Bouns“ ukupno 27 pobeda (10 KO, 7 sabmišna), a uz to ima i jednu poništenu pobedu zbog pada na antidoping testu.

UFC 285:

„Uz dužno poštovanje ću ovo reći Stipi Miočiću – da sam na tvom mestu, uzeo bih odmor sa svog radnog mesta vatrogasca“, kazao je 35-godišnji Džons poznatom komentatoru Džou Roganu dok je oko struka držao pojas namenjen prvaku UFC u najtežoj diviziji.

Aludirao je Džons na činjenicu da je Miočić, borac iz Ohaja koji je hrvatskog porekla, uporedo sa MMA karijerom radi i kao vatrogasac u gradiću Oukvud.

„Zaista imam respekt prema Stipi, ali čitav moj svet će biti koncentrisan na borbu sa njim. U pitanju je najveća prilika u mom životu, šansa da postanem najbolji teškaš svih vremena. Daću apsolutno sve od sebe. Stipe govori kako je teži nego što sam ja trenutno, ali već je izgubio ako misli da će me pobediti dizanjem tegova. Ovo je prava prilika za naš meč. Nikada neće biti mlađi nego što je sada, neće biti brži. Ne samo da ću pobediti Stipu Miočića, već ću ga i savladati prekidom u okviru prve tri runde“, kazao je novi „kralj teškaša“ u UFC.

Džons je pobedu nad Ganom ostvario posle trogodišnjeg odsustva iz profesionalnog bavljenja MMA.

Stipe Miočić ima 40 godina i mnogi ga smatraju najuspešnijim borcem teške kategorije u istoriji UFC. On je pojas UFC prvaka osvajao dvaput – 2016. godine protiv Fabrisija Verduma i 2019. kada je u revanšu pobedio Danijela Kormijea. Branio je Miočić pojas u četiri različita navrata – protiv Alistera Overima, Žuniora Dos Santosa, Frensisa Enganua i Kormijea u njihovoj trećoj međusobnoj borbi.

Poslednji put je u oktagonu Miočić (20-4) bio u martu 2021. godine, kada ga je Enganu u njihovom revanšu brutalno nokautirao i oduzeo mu pojas. Treba naglasiti i da Enganu nije izgubio svoju titulu u kavezu, već je zbog neslaganja sa rukovodstvom UFC odlučio da ne produži ugovor sa dosadšnjom promocijom.