Džošua: U revanšu sa Usikom ću više koristiti snagu

SK Fight 27. okt 202112:39 0 komentara
Entoni Džošua
Julian Finney/Getty Images

Britanski bokser Entoni Džošua u seprebru je poražen u meču sa Ukrajincem Aleksandrom Usikom i na taj način je po drugi put u karijeri ostao bez svetskih titula. Ipak, klauzula o revanšu u ugovoru sklopljenom pre borbe sa Usikom garantuje bokseru iz Votforda još jednu priliku, a Džošua je uveren da će mu u drugoj borbi pomoći drugačija taktika.

Aleksandar Usik je pobedio Džošuu na stadionu Totenhema 25. septembra i oduzeo mu šampionske pojaseve u verzijama WBA, WBO i IBF.

Povezano:

Naš meč je trajao 12 rundi. Videli smo borbu Fjurija i Vajldera – oni su posle tri runde bili iscrpljeni. Ja ne želim da to bude moj stil boksa. Mislim da to nije ispravno. Ja sam počeo da radim na različitim elementima i trudim se da budem isti u 12. i u prvoj rundi. Imam prirodne sposobnosti da budem bolji od mnogih rivala i logično je bilo da ih više upotrebim, ali sam u poslednje vreme u svojoj karijeri shvatio da moram da se popravim u aspektima u kojima sam slabiji. Naučio sam mnogo toga – koja je važnost prednjeg direkta, odgurivanja, fintiranja. Naučio sam koja je razlika između kontranapada i kontraudarca… Potpuno sam se posvetio ‘plemenitoj veštini‘“, izjavio je 32-godišnji Entoni Džošua.

Problem je što sam u meču sa Usikom upotrebio pogrešan stil. To ne znači da ću sledeći put zamahivati kao ludak, ali svestan sam da imam sposobnosti koje mogu protivnicima da zadaju velike probleme“, rekao je britanski bokser.

Revanš-meč između Džošue i Usika trebalo bi da se održi u februaru ili martu 2022. godine, ali lokacija i tačan datum još nisu poznati.

Preostalu relevantnu titulu u teškoj kategoriju, WBC pojas, trenutno drži Britanac Tajson Fjuri koji ga je odbranio nokautiravši Dionteja Vajldera u pravom „ratu.“ Naredni izazivač za Fjurija trebalo je da bude pobednik meča Dilijan VajtOto Valin, ali je on otkazan jer je Vajt povredio rame neposredno pred meč.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!