Endi Ruiz: Usik dobija Džošuu, nije on kao ja

SK Fight 17. avg 202216:48 0 komentara
Endi Ruiz junior
Rich Graessle Icon Sportswire via Guliver

Britanski bokser Entoni Džošua nalazi se u sličnoj poziciji kao pre tri godine – u Saudijskoj Arabiji se bori da povrati titule svetskog šampiona teške kategorije u revanš-meču protiv borac od kojeg je prvi put poražen. Džošua je 2019. u Rijadu bio uspešan protiv Endija Ruiza juniora, a sada deluje da ga čeka znatno teži izazov protiv Ukrajinca Aleksandra Usika.

U Džedi će se u subotu 20. avgusta Džošua sastati sa Usikom, a odlučivaće se o titulama u verzijama WBA, WBC i WBO.

Usik - Džošua 2:

Prognoze ovog bokserskog „blokbastera“ daju praktično svi viđeniji akteri bokserskog sveta, a među njima je i Endi Ruiz, čovek koji je prvi naneo Džošui poraz u profesionalnoj karijeri.

„Ako Usik ne uradi ono što sam uradio ja, pobediće. Ukrajinac ima sve potrebne alatke da savladam Džošuu, ali sve se odigralo veoma brzo. Nisam bio koncentrisan na to šta treba da radim. Međutim, Usik je drugačiji. On je spreman, disciplinovan, a već ima iskustvo – bio je svetski šampion ranije, zna šta je svetska slava“, izjavio je 32-godišnji Endi Ruiz.

„Mislim da je za Džošuu dobro to što radi sa meksičkim trenerom Robertom Garsijom. Od različitih trenera mogu da se nauče različite stvari. Neophodno mu je da povrati agresivnost jer je veći i snažniji od Usika“, kazao je Amerikanac meksičkog porekla koji u profesionalnom ringu ima 34 pobede (22 KO) i 2 poraza.

Ruiz je od poraza od Džošue u profesionalnom ringu bio samo jednom, savladao je Krisa Areolu, a za četvrti septembar zakazana je njegova borba sa iskusnim Kubancem Luisom Ortizom.

Ukrajinac Usik je bio bolji u prvom duelu dvojice rivala u septembru prošle godine i preoteo Džošui titule prvaka sveta u verzijama WBA, WBO i IBF. Usik je u profesionalnoj karijeri ostvario skor od 19 pobeda (13 KO) u isto toliko boravaka u ringu, a prvi je od velikog Ivandera Holifilda koji je posle neprikosnovene svetske titule u kruzeru postao svetski šampion i u najtežoj diviziji.

Džošua će pokušati da u revanšu sa Usikom po treći put u karijeri postane svetski prvak. U profesionalnim mečevima Džošua, koji je poreklom iz Nigerije, ima skor od 24 pobede (22 KO) i 2 poraza.

U jednoj od uvodnih borbi na priredbi u Džedi boksovaće i hvatski teškaš Filip Hrgović – Zagrepčanina čeka dosad najveći test u profesionalnoj karijeri. Protivnik će mu biti Kinez Žang Žilei.