EP: Bojana ostala bez zlata, nesportski potez Ukrajinke!

SK Fight 22. okt 202218:05 2 komentara
BSCG

Bojana Gojković, mlada Budvanka i bez ikakve sumnje jedan od najprerspektivnijih boraca planete, osvojila je srebrnu medalju na seniorskom Evrpskom prenstvu u boksu, koje sjajno organizovano u Budvi. Slavlje ljubitelja sporta u Crnoj Gori, uveličala je Tamara Radunović koja je osvojila bronzano odličje.

Bojana je u finalu, poražena protiv Anastasije Kovalčuk iz Ukrajine, koja je sredinom prve runde, tokom prekida, pogodila Bojanu u nos, nanela joj povredu, zbog koje je selektor Nikola Ružić odlučio da preda meč na kraju prve runde.

BSCG

Mlada Budvanka je putu ka medalji, redom pobeđivala – Mariju del Karmen Madueno iz Španije, Klaudiju Totovu iz Češke i Jekatarinu Sičevu iz Jermenije.

Podsećanja radi, Bojana Gojković je dva puta bila šampiona Evrope u juniorskoj konkurenciji, dva puta je bila šampiona Evrope u konkurenciji mladih boraca.

BSCG

Sada je iako najmlađa na seniorskom Evropskom prvenstvu stigla do trona. Podvig Crne Gore uveličala je Tamara Radunović, koja je posle dve godine pauze i dva porođaja, uspela da se vrati u ring, uspela je da stigne do bronzane medalje, pa sada Bojana i Tamara nastavljaju da sanjaju nove snove, a jedan od snova su sigurno Olimpijske igre u Parizu.