EP: Bojana u finalu, može li do petog zlata?

SK Fight 21. okt 202218:57 0 komentara
Privatna arhiva

Crnogorska bokserka Bojana Gojković plasirala se u finale seniorskog prvenstva Evrope u Budvi. Bojana je u polufinalnom meču kategorije do 54 kilograma, jednoglasnom odlukom sudija, pobedila Jekaterinu Sičevu iz Jermenije.

Članica Budve odlično je odradila meč, dominirala je sve tri runde i preciznim udarcima pogađala protivnicu, koja nije imala rešenja. Bjana Gojković, koja ima četiri evropske zlatne medalje u konkurenciji juniora i mladih, prethodno je eliminisala Španjolku Marije del Karmen Madueno Konde i Čehinju Klaudiju Totovu.

“Utisci su naverovatni, ponovo sam u šoku. Za ovo sam se pripremala i sanjala od kada se bavim boksom”, rekla je Bojana Gojković, pa nastavila:

“Nikada se nisam navila prognozama. Ono što mogu fa obećam pred finale, daće sve od sebe, uložiću i poslednji atoma snage da stignem do zlatne medalje”.

BSCG

Protivnica Bojani Gojković u finalnom meču biće Anastasija Kovalčuk iz Ukrajine, koja je u polufinalnom meču eliminisala Stanimiru Petrovu iz Bugarske. Nešto ranije, plasman u finale nije uspela da izbori Tamara Radunović, koja je u polufinalnom meču kategorije do 70 kilograma, jednoglasnom odlukom sudija, poražena od Ani Hovsepian iz Jermenije, ali je posle dve godine pauze, stigla do bronzane medalje.