EP: Borci ostali bez medalja, na potezu kataši

SK Fight 27. maj 202215:00 0 komentara
KSCG

Ekipe u borbama karate reprezentacije Crne Gore nisu uspele da se domognu borbi za medalju na seniorskom Evropskom prvenstvu u Gaziantepu. Podsećanja radi, muška i ženska ekipa u katama jeste, pa će se 29. maja boriti za bronzana odličja.

Ženska ekipa u borbama, u sastavu Anja Jović, Vasilisa Bujić, Milena Jovanović i Jovana Stojanović, u osmini finala poražena je od Austrije sa 1:0. Crnogorske karatitskinje su na startu ekipnog takmičenja eliminisale Ukrajinu. Bez pobednika meč su završile Vasilisa Bujić i Anja Jović, dok je Milena Jovanović doživela poraz.

Privatna arhiva

Muški tim u borbama, u sastavu Matija Bojić, Ognjen Otašević, Balša Miličković, Nikola Malović, Nemanja Jovović, Nemanja Mikulić i Lazar Kukuličić, poražen je od Belgije sa 3:2. Pobede za crnogorsku selekciju upisali su Malović i Mikulić.

Crnogorski takmičari u borbama, nakon poraza u ekipnom delu, završili su nastup na šampionatu. Za bronzane medalje u nedelju 29. maja boriće se muški i ženski kata timovi.

KSCG

Protivnik muškog tima, koji nastupa u sastavu Vladimir Mijač, Arijan Kočan i Kenan Nikočević, biće Italija, dok će se ženski tim, u sastavu Maša Đukanović, Mila Mraković, Džena Canović i Biserka Radulović, odmeiri snage sa selekcijom Turske.