EP: Crna Gora napada tri medalje u Gvadalahari

KSCG

Muška ekipa u borbama karate reprezentacije Crne Gore boriće se za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Gvadalahari. Za bronzanu medalju boriće se muški kata tim, kao i borac Nemanja Mikulić. Mečevi za pobedničko postolje na programu su 25. i 26. marta.

Crnogorski tim, u sastavu Nikola Malović, Nenad Dulović, Lazar Jovović, Nemanja Mikulić, Nemanja Jovović, Balša Miličković i Dušan Bijelić, bez borbe dobio je duel sa Švedskom, dok je u drugom kolu eliminisao Holandiju sa 3:1.

U četvrtfinalu poražen je od Ukrajine 3:0, koja je plasmanom u finale omogućila crnogorskim karatistima repasaž. Borbu za medalju izborili su pobedom protiv Portugalije sa 3:2. Protivnik u  meču za bronzanu medalju biće ekipa Hrvatske, koja je u polufinalu poražena od Ukrajine. Prethodno je eliminisala Nemačku, Azerbejdžan i Mađarsku.

Nemanja Mikulić
foto: KSCG

Za bronzano odličje boriće se Nemanja Mikulić u kategoriji do 75 kilograma, kao i muški kata tim.

Karatisti Crne Gore su osvojili 11 medalja na šampionatima Evrope, a sada će uraditi sve što je u njihovoj moći da uvećaju broj medalja sa smotri najboljih karatista Starog kontinenta.

KSCG

Srećno momci!!!

Komentari (0)

Vidi sve komentare