EP: Kata tim Crne Gore osvojio bronzanu medalju

KSCG

Muški kata tim karate reprezentacije Crne Gore osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Gvadalahari, dok je ekipa u borbama, kao i Nemanja Mikulić ostala bez odličja.

Tim u sastavu Vladimir Mijač, Arijan Kočan, Kenan Nikočević i Nikola Milić, savladao je u meču za treće mesto Englesku 42,6 – 40,4. U toj disciplini crnogorski karate ima i bronzu ženskog tima, u sastavu Tijana i Biserka Radulović i Milena Milačić, osvojenu 2007. godine.

KSCG

Član bronzanog tima Vladimir Mijač kazao je da je ponosan na ostvareni rezultat u Gvadalahari.

“Osvajanje seniorske bronzane medalje u katama za naš tim, reprezentaciju i državu znači mnogo. Posebno što je prva, istorijska, za muški kata tim na šampionatima Evrope u seniorskoj konkurenciji. Rezultat ostvaren u Gvadalahari još veći nam je podstrek da nastavimo još jače da radimo, kako bi u kontinuitetu ostvarivali slične i bolje rezultate”, rekao je Mijač.

Nemanja Mikulić
foto: KSCG

Trio Bara osvojio je u Gvadalahari 12. evropsku medalju za crnogorski karate u seniorskoj konkurenciji. Kata tim je prvi krug takmičenja završip kao trećeplasirani u grupi sa 39,1 poenom. U drugom kolu crnogorski tim osvojio je drugo mesto (39,1), što je bilo dovoljno za borbu za medalju.

Muški tim u borbama u meču za treće mesto poražen je od Hrvatske 3:1. Ekipa je u Gvadalahari nastupila u sastavu Nikola Malović, Nenad Dulović, Lazar Jovović, Nemanja Mikulić, Nemanja Jovović, Balša Miličković i Dušan Bijelić.

KSCG

Crnogorski sastav je bez borbe dobio duel sa Švedskom, dok je u drugom kolu eliminisao Holandiju 3:1. U četvrtfinalu poražen je od Ukrajine 3:0, koja je plasmanom u finale omogućila crnogorskim karatistima repasaž. Borbu za medalju izborili su pobedom protiv Portugalije 3:2.

Na korak od medalje stao je i Nemanja Mikulić, koji je  u meču za treće mesto i bronzanu medalju, u kategoriji do 75 kilograma, poražen od Belgijanca Kventina Mahudina. Borba je završena nerešeno (0:0), a pobednik je odlučen sudijskim preglasavanjem.

 

 

Komentari (0)

Vidi sve komentare