EP: Kata timovi Crne Gore blizu medalja

SK Fight 26. maj 202211:50 > 11:53 0 komentara
KSCG

Karate reprezentacija Crne Gore bez medalje završila je prvi takmičarski dan seniorskog prvenstva Evrope u Gaziantepu, ali su već drugog stigle sjajne vesti, jer su kata timovi, muška i ženska selekcija došli u priliku da se bore za bronzane medalje.

Muški tim, u sastavu Vladimir Mijač, Arijan Kočan i Kenan Nikočević, takmičenje u drugoj grupi završio je kao trećeplasirani (22,44), iza Turske (25,54) i Azerbejdžana (24,26). Rival u meču za bronzanu medalju biće im Italija, drugoplasirana u prvoj grupi (25,06).

KSCG

Ženski tim, koji nastupa u sastavu Maša Đukanović, Mila Mraković, Džena Canović i Biserka Radulović, prvi krug takmičenja završio je kao trećeplasirani (23,34), iza Italije (25,26) i Francuske (24,28). Crnogorski tim isti plasman zadržao je i u drugom krugu (23,12) i izborio meč za medalju protiv Turske, koja je bila drugoplasirana u drugoj grupi (24,46).

Od takmičara u borbama pobede su ostvarili Nikola Malović, koji je zaustavljen u trećem i Vasilisa Bujić, koja je eliminisana u drugom kolu. U katama Biserka Radulović je osvojila deveto, a Vladimir Mijač 11. mesto.

KSCG

Malović je u kategoriji do 84 kilograma na startu, sudijskim izjašnjavanjem, eliminisao Haika Kariana iz Jermenije – 0:0, u drugom kolu bio je ubedljiv protiv Klaudija Marka Nanija iz Švajcarske sa 8:0, dok je u trećem izgubio od Belgijanca Velida Degalija. Meč je završen nerešeno 3:3, a nastavak takmičenja izborio je belgijski karatista zahvaljujući prvom osvojenom poenu. Belgijanac nije uspio da se domogne finala, čime je Maloviću zatvorio vrata repesaža.

U kategoriji do 68 kilograma Bujić je u prvom kolu pobedila Velšanku Keri Grifin sa 6:0, dok je u drugom izgubila od iskusne Italijanke Silvije Semeraro sa 1:0. Preko 68 kilograma, Milena Jovanović je na startu poražena od Stefani Krešić iz Bosne i Hercegovine sa 2:0, dok je od Balše Milićkovića u kategoriji do 75 kilograma bolji bio Španac Karlos Bernanrdo Bargados sa 3:1.

Privatna arhiva

U kategoriji preko 84 kilograma Nemanja Jovović je na startu poražen od Belgijanca Luke Koste sa 8:0, koji ga je plasmanom u finale povukao u repersaž. U prvom kolu razigravanja za medalju izgubio je od Faruka Omera Arslana iz Turske sudijskim izjašnjavanjem – 0:0.

Biserka Radulović je u katama kao trećeplasirana u grupi prošla prvi krug takmičenja, dok je u drugom bila peta, čime je ostala bez šansi da se bori za medalju. Mijač je bio treći u grupi, u prvom krugu, dok je u drugom na šestom mestu završio nastup u grupi.

Drugog takmičarskog dana, nastupiće oba kata tim, a u borbama Matija Bojić (do 60), Ognjen Otašević (do 67), Anja Jović (do 50) i Anđela Ivanović (do 55). Na borilište će i ženska ekipa u borbama, a odradiće samo meč prvog kola protiv selekcije Ukrajine.