EP: Odlični Mikulić ostao bez medalje, još dve prilike za CG

Nemanja Mikulić
foto: KSCG

Crnogorski karatista Nemanja Mikulić bez medalje, kao petoplasirani, završio je nastup na seniorskom 58. Evropskom prvenstvu u Gvadalahari.

Mikulić je u meču za treće mesto i bronzanu medalju, u kategoriji do 75 kilograma, poražen od Belgijanca Kventina Mahudina. Borba je završena nerešeno (0:0), a pobednik je odlučen sudijskim preglasavanjem.

KSCG

Karatista Bijele je tokom šampionata Evrope, slavio protiv Mađara Karolja Horspatakija, koji je osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama i Adila Kaidara iz Luksemburga, dok je u četvrtfinalnoj borbi poražen od Ukrajinca Andrija Zaplitnija.

Ukrajinac je plasmanom u finale omogućio Mikuliću nastavak takmičenja, a borbu za medalju izborio je pobedom protiv Stefana Pokornija iz Austrije 4:3.

KSCG

Priliku da se domognu medalje, 26 marta će imati muški timovi u katama i borbama. Protivnik kata tima, koji nastupa u sastavu Vladimir Mijač, Arijan Kočan, Kenan Nikočević i Nikola Milić, biće Engleska, dok će rival ekipi u borbama biti Hrvatska.

Crnogorsku ekipu čine Nikola Malović, Nenad Dulović, Lazar Jovović, Nemanja Mikulić, Nemanja Jovović, Balša Miličković i Dušan Bijelić.

Komentari (0)

Vidi sve komentare