EP u karateu: Milena Jovanović najbolja u Evropi!

SK Fight 22. avg 202116:39 > 16:44 0 komentara
KSCG

Crnogorska karatistkinja Milena Jovanović osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u finskom Tampereu. Podsećanja radi, zlatnu medalju je prvog dana takmičenja osvojila i Helena Backović, a obe devojke su članice Karate kluba Omladinac.

Mlađa seniorka Karate kluba Omladinac u finalnom meču kategorije preko 68 kilograma pobedila je Hrvaticu Miu Gretu Zorko sa 3:2. Jovanović je na putu do finala eliminisala Italijanku Eleonoru Berneri sa 4:1, reprezentativku Kosova sa Djelzu Sejdijaj zahvaljujući pravilu o prvom osvojenom poenu (1:1) i u polufinalu Švajcarkinju Šomšanok Benc sa 4:1.

Ovo je treća medalja za Milenu Jovanović na šampionatima Evrope i sveta u mlađim kategorijama. Ima još kadetsku bronzu sa šampionata sveta 2017. godine na Tenerifima i juniorsko srebro sa Evropskog prvenstvu u danskom Alborgu dve godine kasnije.

Milena Jovanović je plasmanom u finale osvojila drugu zlatnu medalju za crnogorski karate u Tamereu, nakon što je prvakinja Evrope postala i kadetkinja Helena Backović u kategoriji do 47 kilograma.

KSCG

Ostali crnogorski predstavnici u konkurenciji mlađih seniora, poslednjeg takmičarskog dana, eliminisani su u drugom, odnosno prvom kolu. U kategoriji do 60 kilograma Ognjen Otašević je u prvom kolu pobedio Abdulaha Backu sa 9:1, dok je u drugom izgubio od Belorusa Mikite Rašetnika sa 1:0.

Do 84 kilograma, Vasilije Mićunović slavio je na startu protiv Mađara Elesa Benćea sa 1:0, ali je u drugom kolu izgubio od Muhameda Halita Tamiksela sa 6:0.

Bolji od mađarskog borca bio je i Nemanja Jovović (preko 84), ali je u drugom kolu, zbog pravila o prvom osvojenom poenu, izgubio od Endrita Šaćirija (2:2).

Ubedljiva na startu bila je Milica Jeknić (do 55) protiv Nemice Mišele Sus 5:0, ali je u drugom kolu izgubila od Dankinja Erike Batakujević 6:0. Prvo kolo bilo je kobno za Saru Raković, koja je u kategoriji do 68 kilograma izgubila od Lene Gulumian iz Jermenije 5:0.

Karatisti su nastavili kontinuitet osvajanja medalja na velikim evropskim i svetskim takmičenjima, a iz Finske se vraćaju sa dve zlatne medalje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!