Evo kako je Aleksandar Rakić poražen na UFC 300 (VIDEO)

SK Fight 14. apr 20248:11 2 komentara

Aleksandar Rakić, najbolji srpski MMA borac, nije uspeo da trijumfuje na prestižnom događaju UFC 300. Rakića je tehničkim nokautom u drugoj rundi pobedio nekadašnji prvak poluteške kategorije (do 93 kg) Jirži Prohaska. Pogledajte kako je u drugoj rundi Čeh prvo uzdrmao Rakića, a potom naterao sudiju da prekine borbu. Rakić ima za čim da žali jer je do završne sekvence uglavnom bio bolji rival.

UFC 300 ste, kao i sve ostale UFC priredbe, mogli da gledate u direktnom prenosu na kanalu SK Fight. Sve vesti u vezi sa događajem UFC 300 pronađite NA OVOM LINKU.

UFC 300:

Rezultati svih borbi na UFC 300:

Glavna borba: Aleks Pereira – Džamal Hil (za titulu šampiona poluteške kategorije, do 93 kg): Pobeda Pereire nokautom u prvoj rundi

Novi neverovatan nokaut Pereire za njegovu prvu odbranu šampionskog naslova u poluteškoj diviziji. Neverovatna je ležernost kojom je Brazilac došao do pobede nad Hilom. Dobio je nizak udarac, rutinski je poručio sudiji Dinu da mu ne treba dodatno vreme, a potom nekoliko sekundi kasnije nuklearnim levim krošeom uspavao rivala.

Sunaslovna borba: Vajli Džang – Sijaonan Jan (za titulu šampionke slamka kategorije, do 53 kg): pobeda Džang jednoglasnom odlukom sudija posle pet rundi (49-45, 49-45, 49-45)

Fantastična borba u kojoj je šampionka Džang dominirala u prve dve runde kineskog dvoboja i bila nadomak pobede u dva navrata. U trećoj Jan beleži čudesan povratak, ali na kraju u poslednje dve runde rvanje spasava prvakinju, koja opet brani pojas.

Glavni program: Džastin Gejdži – Maks Holovej (do 70 kg): Pobeda Holoveja nokautom u poslednjoj sekundi pete runde

Prizor koji će se pamtiti! Maks Holovej je dominirao borbom za simbolični BMF pojas, ali je uprkos tome u finišu pete runde pokazao Gejdžiju na centar oktagona i poručio mu da želi da se dvojica asova obračunaju. Udarci su poleteli na obe strane, a legenda Havaja je u poslednjoj sekundi nokautom krošeom zaustavila Gejdžija.

Čarls Oliveira – Arman Carukijan (do 70 kg): Pobeda Carukijana podeljenom odlukom sudija posle tri runde (29-28, 29-28, 28-29)

Čudna borba u kojoj je Oliveira u dva navrata umalo trijumfovao sabmišnom, ali je tokom najvećeg dela borbe bolji rival bio Jermen. Na kraju podeljena odluka kojom je Carukijan bio iznenađen, a publika razočarana, iako je prilično jasno je Arman uradio više da trijumfuje.

Bo Nikal – Kodi Brandidž (do 84 kg): Pobeda Nikala primoravanjem protivnika na predaju u drugoj rundi (rear-naked choke)

Nikal dokazuje da je jedan od najvećih MMA talenata planete novom rutinskom pobedom i sada je njegov profesionalni skor 6-0. Nekadašnji rvač opravdava ulogu ogromnog favorita nastavlja uspon u srednjoj kategoriji.

Ostale borbe preliminarnog programa

Kelvin Kejtar – Aldžamejn Sterling (do 66 kg): Pobeda Sterlinga jednoglasnom odlukom sudija posle tri runde (30-27, 30-27, 30-27)

Veoma loš nastup Kejtara, koji praktično ništa nije pokazao za tri runde i prvi trijumf Sterlinga u novoj diviziji. Prethodno je „Aldžo“ bio šampion u kategoriji do 61 kg.

Holi Holm Kejla Herison (do 61 kg): Pobeda Herison primoravanjem protivnice na predaju u drugoj rundi (rear-naked choke)

Apsolutna dominacija nekadašnje olimpijske šampionke u džudou. Uskoro je, po svemu sudeći, očekuje borba za titulu šampiona.

Sodik Jusuf – Dijego Lopes (do 61 kg): Pobeda Lopesa tehničkim nokautom u prvoj rundi

Treća pobeda zaredom za Lopesa, deluje kao sjajan talenat za budućnost u perolakoj kategoriji.

Rane preliminarne borbe

Džejlin Tarner – Renato Moikano (do 70 kg): Pobeda Moikana tehničkim nokautom u drugoj rundi

Imao je Tarner veliku priliku za trijumf u prvoj rundi, poslao je rivala u nokdaun, ali se tada okrenuo u počeo da se raduje, misleći da je u pitanju nokaut i da je borba prekinuta.

Džesika Andraž – Marina Rodrigez (do 53 kg): Pobeda Andraž podeljenom odlukom sudija posle tri runde (28–29, 29–28, 29–28)

Bobi Grin – Džim Miler (do 70 kg): Pobeda Grina jednoglasnom i ubedljivom odlukom sudija posle tri runde dominacije i krvave borbe, kada je veteran Miler u pitanju (30–27, 30–25, 29–26)

Džim Miler je jedini borac koji je nastupio na sve tri jubilarne Ovaj 40-godišnjak iz Nju Džersija je na UFC 100 pobedio Marka Denziga, a na UFC 200 Takanorija Gomija. Na UFC 300 nije uspeo da dođe do het-trika. Skor u njegovoj karijeri je 37-18-1, dok je Bobi Grin posle pobede na 32-15-1-1.

Dejvison Figeredo – Kodi Garbrant (do 61 kg): Pobeda Figereda primoravanjem rivala na predaju u drugoj rundi (rear-naked choke)

U SUSRET UFC 300 NA SPORT KLUBU:

UFC 300: Rakić rutinski „prošao vagu“, Kejla da li si to ti?

Rakić fokusiran pred UFC 300: Kad sam miran, opasan sam!

Aleksandar Rakić na UFC 300: Direktan prenos na SK Fight!

Kako je Aleksandar Rakić postao najbolji srpski MMA borac

Bliži se UFC 300, vreme je da se podsetimo UFC 100 i UFC 200

MMA početnik ima prednost na UFC 300 u odnosu na Rakića

Jirži Prohaska, Rakićev protivnik na UFC 300 – MMA „samuraj“

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare