Filip Hrgović protiv Kineza Žanga u Las Vegasu

SK Fight 21. mar 202215:05 0 komentara
Guliver Image

Filip Hrgović će odmeriti snage sa kineskim bokserom Žilejom Žangom. Meč je zakazan za 7. jun u Las Vegasu, a Hrgović će biti učesnik poslednje borbe, pred meč večeri, a u pitanju je okršaj Saula Kanela Alvaresa i Dmitrija Bivola.

Borac iz Hrvatske je izrazio veliko zadovoljstvo što će biti učesnik istinskog bokserskog spektakla, što će, kako je naglasio, dobiti priliku da pokaže da je kadar za velika dela.

“Ovo bi se slobodno moglo nazvati, ko čeka, dočeka, jer znate koliko smo čekali na ovu borbu i što se sve izdogađalo u poslednjih godinu dana. Promenilo se tu puno protivnika, datuma, puno je bilo problema, ali uspeli smo da postignemo dogovor i to sa stilom. Očekuje me veliki meč, sa izuzetno kvalitetnim rivalom u kojem ću imati priliku da dokažem i pokažem da sam kadar za velika dela”, rekao je Hrgović na konferenciji za medije, pa nastavio:

Filip Hrgović
Guliver Images

“Prema poslednjim informacija, moj meč će biti poslednji pred okršaj večeri između Saul Kanela Alvaresa i Dmitrija Bivola, momaka koji spadaju u sam krem svetskog boksa. Moram da naglasim da su moj menadžer i promoter odradili sjajan posao. Bio sam strpljiv, čekao sam na pravu priliku i smatram da sam zaslužio da budem deo spektakla u Las Vegasu”.

Pitanje nije bilo potrebno postavljati, Hrgović je nastavio sa izlaganjem:

“ Počeo sam pripreme odavno, već početkom godine. Ja sam rođen za velike stvari. Verujem da ću biti najbolji kad dođu još jači protivnici, imam dobrog psihologa, Isusa iz Nazareta, sa njim radim već dugo vremena, on me priprema na psihološkoj i duhovnoj osnovi, tako da mislim da tu nema greške.”, rekao je Hrgović i nastavio:

Filip Hrgović
Photo by Louis Grasse PxImages Icon Sportswire via Guliver

“Ne radim više sa trenerom Pedrom. Saradnja je prekinuta krajem prošle godine. Došlo je do zasićenja u našem odnosu. Nismo se svađali, rastali smo se kao prijatelji, ali jednostavno mislim da mi u ovom delu karijere treba nešto drugačije. Mislim da sam uz njega jako puno napredovao, da me podigao na jedan viši nivo, kod njega sam vidio što znači vrhunski trener koji ima 40,50 godina u profesionalnom boksu. Hvala mu za sve. Mislim da smo imali dobrih par godina. Sada je vreme za neku drugu fazu.”, zaključio je Hrgović.

Reuters/Andrew Couldridge

Hrgovića očekuje veliko iskušenje protiv Kineza Žanga, koji je pre ulaska u profesionalne vode, osvojio dve bronzane medalje na šampionatima planete, 2007. i 2009. godine, odnosno srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2008. godine. U profi ringu, Žang ima 24 pobede, jedan meč bez pobednika, a gorčinu poraza nije osetio.

Hrgović je bio šampion Evrope 2015. godine, osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2016. godine, a u profi ringu ima 14 mečeva i isto toliko pobeda.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!