Fjuri: Meč sa Džošuom? Mora da se održi u 2021.

SK Fight 18. dec 202011:23 6 komentara
John McCoy/Getty Images

Prvak sveta u WBC verziji u teškoj kategoriji Tajson Fjuri komentariso je svoj potencijalni duel sa sunarodnikom Entonijem Džošuom i kritikovao šampiona iz Votforda zbog toga što ga nije jasno „prozvao“ posve svoje pobede nad Bugarinom Kubratom Pulevom prethodnog vikenda.

Džošua je prvak u najtežoj diviziji u verzijama WBA, WBO i IBF, a njegov eventualni duel sa Fjurijem dao bi svetu prvog neprokosnovenog prvaka teške kategorije još od početka veka i Lenoksa Luisa. Međutim, Džošua nije jasno i otvoreno zahtevao meč sa „Kraljem Cigana“.

Povezano:

„Naredne godine ova borba mora da se održi. Džošua je preskočio poslednju prepreku – Puleva. Obojica smo slobodni za meč – i Džošua i ja, ali ne znam da li obojica to želimo. Njemu su postavili veoma direktno i jasno pitanje – ’Želiš li da se boriš sa Fjurijem?’ Bio je potreban veoma jasan odgovor, zar ne? On nije odgovorio tako“, izjavio je Tajson Fjuri.

Kada bi mene pitali to, ja bih rekao da želim, naravno. Kada pobedim Džošuu naredne godine, biće jasno da sam pobedio sve najbolje boksere svoje ere. On je sjajan sportista, imam poštovanje prema njemu, ima neke dobre pobede, zlato sa OI“, rekao je 206 centimetara visoki bokser iz Mančestera.

Džošua je u dominantnoj predstavi bio bolji od Puleva nokautom u devetoj rundi, a ostaje da se vidi da li će se duel sa Fjurijem održati dok prisustvo navijačima u halama ne bude dozvoljeno, pošto se često govorilo o njihovom potencijalnom meču na stadionu „Vembli“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare