Fjuri: Mogu s Usikom, mogu s Džojsom, mogu s Vajlderom

SK Fight 4. dec 202210:53 0 komentara
Tajson Fjuri
Photo by Warren Little/Getty Images

Britanski bokser Tajson Fjuri kaže da će 2023. godina biti najveća u njegovoj karijeri.

U subotu u Londonu, Fjuri je treći put odbranio WBC pojas u teškoj kategoriji, pobedom nad Derekom Čisorom.

Borbu je uživo posmatrao Oleksandr Usik, koji drži WBA, IBF, WBO i IBO pojaseve, i sa kojim bi 34-godišnji Fjuri trebalo da se bori za zvanje neprikosnovenog prvaka.

Pročitajte i:

„Spreman sam i voljan da se suočim sa Usikom – bilo u Saudijskoj Arabiji, bilo ovde u Velikoj Britaniji. Hajde da damo našim navijačima jednog šampiona, jedno ime, jedno lice“, kaže Fjuri i dodaje:

„Usik je bokser kojeg nije lako pročitati, vešt je i dobro se kreće, u sjajnoj je formi – radujem se izazovu. Ipak, ako iz bilo kojeg razloga ne bude bila moguća borba s njim, onda ću se boriti sa Džoom Džojsom na Vembliju. Radiću i Usika i Džojsa na Vembliju, može i tako. Ljudi su me pitali ko mi je teži rival, mislim da je to Džojs“.

U haosu koji je usledio posle borbe Fjurija sa Čisorom, u ringu su se našli i Džojs i Usik – vikali su jedni na druge i spremni su za međusobnu borbu ili borbe.

„Na rang listi teške kategorije postoji broj jedan, to sam ja, a onda slede Usik, Džojs i Dionte Vajlder – birajte bilo koga od njih biće fantastično“, zaključio je 34-godišnji Fjuri.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!