Fjuri: Neću ići da gledam Džošuu, treniraću i spremaću se

SK Fight 10. dec 202013:45 0 komentara
REUTERS/Steve Marcus

Bliži se 12. decembar i bokserski spektakl u superteškoj kategoriji u kojem će Britanac Entoni Džošua braniti svoje titule prvaka sveta protiv bugarskog teškaša Kubrata Puleva, a govorilo se o tome da bi meč iz prvog reda mogao da posmatra još jedan svetski šampion – Tajson “Kralj Cigana” Fjuri.

Džošua će protiv “Kobre” na talon staviti svoje titule prvaka u verzijama WBA, IBF, WBO, a sve više se govori o tome da će, ukoliko Britanac odbrani pojaseve, sa Fjurijem imati meč za zvanje neprikosnovenog šampiona u nekom trenutku 2021. godine.

Ipak, Fjuri je izjavio da neće uživo posmatrati meč, kojem će zbog epidemioloških mera, prisustvovati hiljadu gledalaca.

Samo želim da obavestim svoje navijače da predstojećeg vikenda neću ići ni na kakve boks-mečeve”, rekao je 32-godišnji Tajson Fjuri.

Ne očekujte ništa spektakularno od Kralja Cigana jer ću naredno vreme provesti spremajući se i radeći na svojoj snazi i veštinama”, izjavio je 206 centimetara visoki bokser, koji u profesionalnom ringu ima skor od 30 pobeda (21 nokautom) i jednog remija. Fjuri se poslednji put u ringu našao početkom godine, kada je bio bolji od Dionteja Vajldera, čiji je ugao bio prinuđen da preda borbu nakon dominantne predstave Britanca.

Promoter Edi Hern izjavio je da je Fjuri više nego dobrodošao na bilo kojem od mečeva koji su u njegovoj organizaciji, kao i da nema prepreka duelu Fjurija i Džošue jer je AJ zainteresovan za taj duel, za razliku od meča sa Vajlderom.

Entoni Džošua nije imao profesionalni meč više od jedne godine – krajem 2019. bio je bolji od Endija Ruisa Juniora i na taj način povratio titule koje je izgubio protiv Amerikanca meksičkog porekla u junu 2019. godine posle šokantnog poraza.