Fjuri: On je idiot, ne postoji više Diontej Vajlder!

SK Fight 10. okt 202110:01 > 10:04 0 komentara
Fjuri Vajlder
Photo by Ethan Miller/Getty Images

Britanski bokser Tajson Fjuri kaže da je imao težak posao sa Diontejom Vajlderom, ali da ga je razočaralo ponašanje Amerikanca posle borbe.

Fjuri je odbranio titulu svetskog WBC prvaka teške kategorije, pošto je u noći između subote i nedelje u Las Vegasu nokautom u 11. rundi u instant-klasiku porazio Vajldera (35).

Fjuri - Vajlder III:

„Iznova dokazujem da me nikada ne smete otpisati. Nije to bila moja najbolja borba, ali izvukao sam ono pravo kada je bilo najpotrebnije“, rekao je Fjuri.

Bila je to treća borba njih dvojice, posle kontroverznog remija 2018. i pobede Fjurija pre dvadeset meseci.

„Prišao sam mu, rekao mu ‘svaka čast’, a on mi je rekao da ne želi da mi pokaže nikakvo poštovanje. To me je veoma iznenadilo. On je idiot. Molim se za njega, i zahvalan sam što obojica u jednom komadu idemo svojim porodicama“, kaže Britanac, koji je Amerikancu naneo tek drugi poraz u karijeri.

„Bila je to izvanredna borba. Nema nikakvih izgovora, Vajlder je vrhunski borac, baš me je namučio. Uvek kažem da sam najbolji borac na svetu, ali on je drugi. Nikada ne sumnjajte u mene – kada je ulog najveći, uvek ću pokazati ono što je potrebno“, dodaje Fjuri.

Istakao je potom Fjuri da će uživati u ovoj pobedi pre nego što počne da razmišlja o narednim borbama.

„Ovo je jedna od mojih najvećih pobeda. Bio sam na podu i potom sam pobedio. Velikan sam ove divizije. Bilo je nekih nesigurnih trenutaka, ali ni u jednom trenutku nisam gubio veru. Nastavio sam, borio se, i došao do udarca za nokaut. Čim sam poslao taj udarac, znao sam da mu nema povratka. Bila je to sjajna trilogija, bio mi je potreban dobar partner za ples. On je to bio, ali nema revanša, gotovo je. Vajlder je gotov. Nema više Dionteja Vajldera“, zaključuje 33-godišnji Fjuri.

“Kralj Cigana” sada ima skor od 31 pobede (22 KO) i jednog remija u profesionalnim mečevima. Vajlder je drugi put poražen u pro ringu i ostaje da se vidi kakva je njegova budućnost u teškoj kategoriji.