Hamzat preti Pereiri: Završiću ga za minut

Hamzat Čimajev
AP Photo/John Locher via Guliver

Švedski borac čečenskog porekla Hamzat Čimajev rapidno raste u jednu od najvećih zvezda svetskog MMA, ako to već nije i postao. U šest mečeva u otkagonu zabeležio je svih šest pobeda, od čega pet prekidima, pa deluje da je veoma blizu šanse da se bori za titulu u velterr kategoriji (do 77 kg). Međutim, postoji jedan problem – popularnom “Borzu” je veoma teško da prođe vagu u ovoj diviziji i sve je izvesnije da će UFC put nastaviti kao borac srednje kategorije (do 84 kg).

UFC priredbe pratite ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Aktuelni prvak među “srednjašima” je brazilski as Aleks Pereira. “Kamena šaka” je pre MMA karijere bio jedan od najuspešnijih kik-boksera 21. veka da do pojasa u UFC došao je velikim iznenađenjem i pobedom nad Izraelom Adesanjom.

UFC:

Zbog toga nije teško zamisliti duel Čimajeva i Pereire u bliskoj budućnosti, a Šveđanin rođen u Rusiji je prilično samouveren po pitanju te eventualne borbe.

“Rekao sam Šonu Šelbiju, glavnom ‘mečmejkeru’ UFC, da bih želeo da se borim za pojas u srednjoj kategoriji. Rečeno mi je da sačekam, ali sam ubrzo dobio informaciju da me očekuje meč sa Kolbijem Kovingtonom. Onda sam čuo da mi je Pereira poručio da treba da dođem u srednju kategoriju, ali izgleda da ni od toga nema ničega”, kazao je 28-godišnji Hamzat Čimajev.

“Koja god da je kategorija, za mene je Pereira najlakši protivnik u UFC. U prvom minutu prve runde ću ga završiti, bez ijednog udarca. On ima ‘nula’ rvanja. Roman Dolidze bi ga pobedio, kao i mnogi drugi. Gledao sam meč koji je Pereira izgubio od drugog Brazilca – taj momak je praktično amater. Ne verujem da će pobediti Adesanju u revanšu”, zaključio je Čimajev.

Čimajev, koji je visok 190 cm, još nema zakazanu narednu borbu, a Pereiru očekuje revanš sa Adesajom osmog aprila na priredbi UFC 287.