Holifild izaziva: Sad je vreme za treći meč sa Tajsonom

SK Fight 2. dec 202019:05 > 19:42 3 komentara
Ivander Holifild, Majk Tajson
REUTERS/Gary Hershorn

Ljubitelji boksa sećaju se devedesetih godina prošlog veka i spektakularnih mečeva Ivandera Holifilda i Majka Tajsona u kojima je „Prava stvar“ Holifild dva puta savladao „Gvozednog Majka“. Holifild je mišljenja da bi treći meč dvojice legendi bio sjajan način da se zaradi novac u dobrotovorne svrhe.

Tajson je proteklog vikenda odradio egzibicioni meč sa Rojem Džonsom Juniorom, koji je okončan remijem, ali 58-godišnji Holifild nije bio impresioniran viđenim.

Moji agenti su probali da ugovore meč sa Majkom, ali nisu dobili nikakav odgovor izuzevši izgovore. Vidim da je želeo jedan probni meč pre nego što počne da se sprema za duel sa mnom“, rekao je Ivander Holifild, nekadašnji neprikosnoveni prvak sveta u kruzer i teškoj kategoriji i osvajač bronzane medalje sa OI u Los Anđelesu 1984. godine.

Roj je bio dobar protivnik za Majka, ali duel sa mnom bi bio globalni događaj. Jedino što fanovi žele da vide je naša borba. Apsolutno ne postoji razlog da se ta borba ne održi. Nema više izgovora, taj meč mora da bude organizovan zbog našeg nasleđa. U subotu si rekao da si spreman za meč sa mnom, tako da trba da uđeš u ring i boriš se. Svet čeka, a red je na tebe. Ja sam spreman“, izjavio je Holifild, koji je u profesionalnoj karijeri, koja je trajala od 1984. do 2011. godine ostvario skor od 44 pobede, 10 poraza, 2 remija i jednog poništenog meča.

Tajson je 1996. godine imao prvi meč sa Tajsonom i slavio je tehničkim nokautom u pretposlednjoj, 11. rundi posle dominantne predstave, a njihov naredni meč 1997. godine obeležila je Tajsonova diskvalifikacija zbog ujedanja protivnika.

Komentari (3)

Vidi sve komentare