Holifild: Rano su prekinuli borbu (?!), želim Tajsona

SK Fight 14. sep 202113:25 > 13:28 7 komentara
Ivander Holifild
Douglas P. DeFelice/Getty Images

Nekadašnji neprikosnoveni prvak sveta u kruzer i teškoj kategoriji Ivander Holifild sa pravom se smatra jednom od bokserskih ikona sa kraja 20. veka. Ipak „Real Deal“ je posle karijere imao velikih finanijskih poteškoća, što je uslovilo da njegova karijera traje duže nego što je bilo očekivano, ali i da učestvuje u bokserskim egzibicijama u zrelim godinama.

Prethodnog vikenda je učestvovao u revijalnom boks meču sa nekadašnjim UFC prvakom Vitorom Belfortom. Tom prilikom je 44-godišnji Brazilac slavio u prvoj rundi sudijskim prekidom protiv 58-godišnjeg Holifilda, koji nije uspeo da pruži dostojan otpor. Ipak, Holifild ima drugačije mišljenje.

Povezao:

Vitor je veoma snažan, uspevao je da me gura u ringu. Ali nisam bio uzdrman, nisam primio nijedan udarac koji me je povredio. Pogodio me je u jednom trenutku kada sam bio van ravnoteže. Malo je tužno. Mislim da je sudija pogrešio kada je prekinuo borbu, nije trebalo to da učini tako brzo. U sledećoj borbi bih voleo da imam novi meč sa Majkom Tajsonom, naravno“, izjavio je povodom poraza Ivander Holifilld, koji je tokom profesionalne karijere, koja je trajala od 1984. do 2011, imao skor od 44 pobede (29 KO) i 10 poraza.

Holifild je borbu sa Belfortom prihvatio praktično „u poslednji čas“ jer je prethodno zbog pozitivnog testa na virus korona morao da je otkaže još jedan slavni bokser – Oskar de la Hoja.