Hrvatski bokser otkrio detalje napada u Beogradu

SK Fight 24. apr 20240:11 12 komentara
Print screen

Hrvatski bokser Nikica Radonić otkrio je šta se sve dogodilo u ponedeljak u Banjičkoj šumi, kada su ga presrele tri nepoznate osobe.

Radonić (27), ovogodišnji prvak Hrvatske u kategoriji do 86 kg, plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva i borbu za medalju izborio je pobedom nad predstavnikom Poljske Patrikom Boruckim u nedelju.

Povezane vesti

Dan kasnije, oko podneva, Radonić je otišao iz hotela hrvatske reprezentacije u obližnji park na rastrčavanje i razgibavanje gde su ga presrele nepoznate osobe sa tendencijom fizičkog napada.

Jedan mi se približio, došao je onako – da vidim kako ti to radiš, onda me ovaj sa leđa pipnuo, hteo je da me udari, ja sam se izmakao malo ustranu, samo me po kosi uhvatio, to je sve bilo u deset sekundi, vidim tamo je i treći, kontam da nema nož nešto. Tad sam počeo da trčim kako bi se što pre sklonio i tada sam uganuo zglob”, rekao je Nikica Radonić za hrvatski Dnevnik Nove TV.

Sve se odigralo usred dana, a ni bokser niti napadači nisu imali nikakva navijačka ili nacionalna obeležja. Iz bokserskog saveza naglašavaju da domaćini ne snose nikakvu odgovornost jer je situacija u kojoj se našao bokser splet nesrećnih okolnosti i da se incident dogodio izvan zona u kojima se odvija Evropsko prvenstvo.

Zahvalio bih se organizatoru, Srpskom bokserskom savezu, što su ažurno reagovali i poslali dečka na snimanje u bolnicu. Vratimo se sportu, Hrvatska osvaja medalje na ovom Evropskom prvenstvu”, rekao je Pero Veočić, selektor reprezentacije.

Da je bilo propusta u organizaciji, smatra stric hrvatskog reprezentativca.

Mislim da jedan deo krivice spada i na njih. Ne možete vi sad 24 sata provesti u hotelu i buljiti u plafon, a morate paziti na vagu jer ako imate 10 grama viška ne prolazite, tako da je bila potreba da ide da trči. Ali neko je trebalo to da organizuje”, rekao je Joško Radonić.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare