Ima dva olimpijska zlata – sad je nova zvezda UFC!

Kejla Herison
AP Photo/Gregory Payan via Guliver

Bila je jedina koja je u istoriji SAD osvojila dva uzastopna olimpijska zlata u džudou, bila je i svetska šampionka na tatamiju, a potom je s u uspehom počela da se bavi mešovitim borilačkim veštinama. Posle skora 16-1u MMA promociji PFL, legendarna Kejla Herison stupa na najveću scenu – potpisala je ugovor sa organizacijom UFC.

UFC priredbe pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalu SK Fight, SBB mreži i EON platformi.

Predsednik UFC Dejna Vajt je potvrdio da je 33-godišnja Herison nova promocije i da će debi u “oktagonu” imato uskoro. Na spektakularnoj priredbi UFC 300, 13. aprila u Las Vegasu, Herison će za rivalku imati još jedno veliko ime u ženskom borilačkom sportu.

UFC na SK Fight:

U pitanju je Holi Holm, nekada veoma uspešna bokserka, a u poslednjih osam godina MMA borkinja u UFC. Tokom tog perioda, 42-godišnja Holm je ukrstila rukavice sa svakom relevantnom takmičarkom koja je bila i blizu njene kategorije, a posebno se izdvaja trijumf nad još jednom slavnom bivšim džudistkinjom – Rondom Rauzi.

U kultnoj borbi održanoj 2015. godine, Holm je zaustavila dotad neporaženu Rauzi i šokirala MMA javnost neverovatnim nokautom. U profesionalnoj karijeri veteranka Holm ima 15 pobeda (8 KO) i 6 poraza.

Što se tiče Kejle Herison, ona je u kategoriji do 78 kilograma osvajala zlatne medalje 2012. godine u Londonu i 2016. u Rio de Žaneiru. Svetska šampionka postala je još 2010. godine u Tokiju.

UFC na SK Fight

Neverovatni UFC događaji nas očekuju tokom zime i proleća. U Anahajmu ćemo 17. februara moći da pratimo UFC 298 (Volkanovski – Topurija, Dvališvili – Sehudo), zatim devetog marta u Majamiju spektakularni UFC 299 (O’Meli – Vera, Poarije – San Deni, Burns – Dela Madalena, Gamrot – RDA, Jan Jadong…).

A onda, istorijski UFC 300. U Las Vegasu nas zbilja očekuje najbolje što UFC ima. Gejdži – Holovej, Oliveira – Carukijan, Prohaska – Rakić, Vajli – Sijaonan, Kejtar – Sterling, Figeredo – Garbrant…

Zasad. Imajte na umu da će svaka od ovih priredbi pretrpeti promene usled stvari koje su deo MMA folklora – povrede, padanja vage, doping, infekcije…

Uz sve što se promociji UFC može zameriti, mora se i reći – to zaista jeste mesto gde se najbolji sastaju sa najboljima. Uživajte u narednim mesecima na našim kanalima, ali i na sekciji SK FIGHT na sajtu Sport kluba.

Kejla Herison
AP Photo/Jae C. Hong, File via Guliver
Kajla Herison
JBAutissier via Guliver

Bonus video