Prohaska i naizgled čudna izjava posle UFC meča sa Rakićem

SK Fight 23. apr 202413:00 0 komentara
Jirži Prohaska
AP Photo/Jack Dempsey via Guliver

Češki MMA borac Jirži Prohaska mnogo toga je ostvario u samo pet borbi u elitnoj promociji UFC. Uz jedan poraz, upisao je i četiri pobeda, a poslednja je došla na spektakularnoj priredbi UFC 300, na kojoj mu je protivnik bio Srbin Aleksandar Rakić. Očekivano, MMA medije zanima – koji su dalji planovi za Prohasku?

UFC priredbe pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalu SK Fight.

Prohaska je 2022. godine osvojio pojas prvaka kada je u instant-klasiku bio bolji od veterana Glovera Tešeire. U međuvremenu je pojas izgubio van oktagona (morao je da ga se odrekne usled povrede), ali je potom dobio priliku da ga ponovo osvoji.

UFC na SK Fight:

Ipak, tada mu se isprečio Aleks Pereira, Tešeirin učenik. U međuvremenu, Pereira je odbranio pojas nokautiravši Džamala Hila, a Prohaska se vratio na pobednički put pobedom prekidom u drugoj rundi nad Rakićem.

Logično, u narednom periodu ćemo, ukoliko ne bude većih promena, gledati revanš PereiraProhaska, ali Čeha zanima još jedna divizija.

Na svom jutjub kanalu Prohaska je govorio o planovima, a potegla se priča oko toga da li bi ovaj borac poluteške kategorije (do 93 kg) nekad želeo da se oproba i kao teškaš.

Pre teške kateogorije, oprobao bih se u srednjoj (do 84 kg) jer znam kako osećam svoj metabolizam. Znam kako mi funkcioniše telo kada se pripremam za borbu. Znam kako bih prilagodio težinu da se osećam sjajno i čisto i siguran sam da bih izašao na kraj sa tom kategorijom uz laganu ishranu“, izjavio je Jirži Prohaska.

OPŠIRNIJE O UFC 300

Najteži sport, a jako loše plaća: Rakićeva zarada za UFC 300

Rakić se „ugasio“ u drugoj rundi, poznat i razlog (VIDEO)

Evo kako je Aleksandar Rakić poražen na UFC 300 (VIDEO)

Rakić zaustavljen u drugoj rundi borbe za pamćenje!

Kako je Aleksandar Rakić postao najbolji srpski MMA borac

Iako deluje pomalo čudno za borca visokog 193 centimetra, Prohaska ima iskustva borbe kao „srednjaš“. Upravo je u kategoriji do 84 kilograma Prohaska još 2012. godine nastupio u Beogradu, a rival mu je bio Srbin Bojan Veličković, sada zvezda promocije Oktagon. Bojan je tada slavio nokautom, a Prohaska se u međuvremenu etabirao kao jedan od najboljih na svetu u poluteškoj diviziji.

Kakav nas rasplet u poluteškoj kategoriji čeka, ostaje da se vidi. Pre svega, domaću publiku zanimaju potencijalni protivnici Aleksandra Rakića. U jednom trenutku spominjao se i opasni Kalil Rauntri, ali će njegov rival biti još jedan bivši šampion – Džamal Hil.

Rakiću će trenutno prioritet da se oporavi od meča sa Prohaskom, zaleči infekciju lakta, a potom započne povratak pobedama.

Jirži Prohaska, Aleksandar Rakić
Carmen Mandato/Getty Images

UFC on ESPN: Nikolau – Perez

Na narednoj UFC priredbi nastupiće i srpski borac Uroš Medić. Kako trenutno stvari stoje, njegova borba trebalo bi da bude prva u glavnom programu događaja koji se održava u „Ejpeks centru u Las Vegasu“. To znači da će direktan prenos meča, u kojem se Uroš sastaje sa iskusnim Timom Minsom, početi u 04.00 u noći između subote i nedelje, 27. i 28. aprila.

Razgovor sa Urošem pronađite u narednim danima u sekciji SK FIGHT na sajtu Sport kluba.

Evo kako izgleda glavni program predstojeće UFC Fight Night priredbe, a u direktnom prenosu moći ćete da ga gledate na SK Fight, uključujući i Medićev duel.

Mateus NikolauAleks Perez (do 57 kg)

Rajan SpenBogdan Guskov (do 93 kg)

Arijani LipskiKarin Silva (do 57 kg)

Ostin LejnŽonata Diniz (do 120 kg)

Tim MinsUroš Medić (do 77 kg)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!