Karate reprezentacija Crne Gore obećava veliku borbu na EP

SK Fight 21. maj 202211:18 0 komentara
KSCG

Karate reprezentacija Crne Gore na 57. Evropskom seniorskom prvenstvu nastupiće u podmlađenom i značajno promenjenom sastavu, saopšteno je iz Karate saveza. Šampionat je na programu od 25. do 29. maja. Crnogorski karate predstavljaće 19 takmičara – 12 u borbama i sedam u katama.

U odnosu na prošlogodišnji šampionat u Poreču neće nastupiti Nenad Dulović, Mario Hodžić, Predrag Smolović i Andrija Fatić u muškoj, odnosno Ana Drašković, Jelena Maksimović, Ksenija Rajović i Dragana Konjević u ženskoj konkurenciji. Nastup je, zbog povrede, morala da otkaže i Marina Raković.

Marina Raković
Foto: Privatna arhiva

Direktor reprezentacije Miodrag Radunović kazao je da reprezentacija putuje u punom sastavu i da će u Gaziantepu nastupiti pojedinačno i ekipno, u katama i borbama.

“Bez obzira što smo nepravedno ostali bez sredstava iz budžeta uspeli smo da obezbedimo novac i otputujemo na šampionat. Takva odluka Uprave za sport i mlade je nepravedna jer smo imali sjajan rezultat prošle godine. Nadamo se da će se ta nepravda ispraviti”, rekao je Radunović na konferenciji za novinare.

On je istakao da će reprezentacija iako podmlađena dati sve od sebe da ostvari dobar rezultat.

Selektor muške ekipe u borbama Almir Cecunjanin rekao je da je reprezentacija odradila dva ciklusa priprema i da je zadovoljan formom takmičara, ali i voljom i željom koju su pokazali na treninzima.

Privatna arhiva

“Hendikep je izostanak kontrolnih mečeva, ali kroz rad u klubovima i na pripremama to smo pokušali da nadomestimo. Od sedam takmičara koji će nastupiti u Gaziantepu njih pet ima manje od 20 godina. To pokazuje da imamo mladu ekipu, ali i da u budućnosti imamo na koga da računamo”, rekao je Cecunjanin.

On je naglasio da najviše očekuje od Nikole Malovića, navodeći da je najiskusniji i da godinama unazad donosi medalje sa velikih takmičenja.

“Nadam se da će tako biti i u Gaziantepu i da će svi takmičari dati sve od sebe. Žao je što zbog povrede nisam mogao da računam na Nenada Dulovića”, rekao je Cecunjanin.

KSCG

Selektor ženske ekipe u borbama Žarko Raković rekao je da šampionat dočekuje sa novim timom, u kojem nema Marine Raković, Jelene Maksimović, Drgane Konjević, Ana Drašković.

“Tim je potpuno drugačiji, mnogo oslabljen, ali uradili smo sve da se što bolje predstavimo. Siguran sam da će devojke dati sve od sebe”, rekao je Raković.

On je istakao da je na pripremu sportista značajno uticalo nedobijanje sredstava iz budžeta.

“Nismo išli na takmičenje, nije bilo kampova. Uradili smo ono što je do nas. Trenirali smo i spremali se koliko smo mogli”.

KSCG

U borbama pojedinačno kod muškaraca nastupiće Matija Bojić (do 60), Ognjen Otašević (do 67), Balša Miličković (do 75), Nikola Malović (do 84) i Nemanja Jovović (preko 84), dok će se samo ekipno takmičiti Nemanja Mikulić i Lazar Kukuličić.

U ženskoj konkurenciji, u borbama, pojedinačno za medalju boriće se Anja Jović (do 50), Anđela Ivanović (do 55), Vasilisa Bujić (do 68) i Milena Jovanović (preko 68), dok će Jovana Stojanović nastupiti samo u ekipnoj konkurenciji.

U katama pojedinačno takmičiće se Biserka Radulović i Vladimir Mijač, koji će biti i dio tima sa Arijanom Kočanom i Kenanom Nikočevićem. U ženskoj konkurenciji kata tim nastupiće u sastavu Maša Đukanović, Mila Mraković i Džena Canović.

Mario Hodžić, Nikola Malović
Foto: KSCG

Takmičare će u Gaziantepu predvoditi selektori Almir Cecunjanin i Žarko Raković u borbama, odnosno Milena Milačić i Tijana Popović u katama.

Na prošlogodišnjem EP u Poreču crnogorski karatisti osvojili su dve medalje – muška ekipa u borbama srebrnu i Jelena Maksimović bronzanu. Karatisti su na kontinentalnim šampiontima u seniorskoj konkurenciji, u kimonu sa crnogorskim grbom, do sada osvojili 11 medalja – dve srebrne i devet bronzanih.