Karatisti Crne Gore blistaju u Parizu, kata tim u finalu

SK Fight 20. jan 202318:53 0 komentara
KSCG

Muški kata tim karate reprezentacije Crne Gore plasirao se u finale Pariz opena, dok će se za bronzane medalje boriti Nikola Malović, Nemanja Mikulić i Biserka Radulović.

Tim Bara, u sastavu Vladimir Mijač, Arijan Kočan i Kenan Nikočević, trijumfalno je završio takmičenje u grupi, a rival u finalu koje je na programu 22. januara, biće tim Francuske.

Malović je u kategoriji do 84 kilograma zaustavljen u polufinalu, a za bronzanu medalju boriće se protiv Vladimira Brezančića iz Srbije.

Član Onogošta na putu do polufinala eliminisao je Francuze Fisina Lulundi Mansonija 8:0 i Danija Makamatu 5:3, Iranca Seida Rezu Koškalamu 9:0 i Francuza Musu Lija 3:0. U polufinalu poražen je od Iranca Mehdija Kodabakšija 3:0.

KSCG

U kategoriji do 75 kilograma, Mikulić je eliminisao Francuze Aleksandra Guirana 8:0 i preglasavanjem Iliesa Buruba 0:0, a u trećem kolu izgubio je od njihovog sunarodnika Enca Berona 4:2, koji ga je plasmanom u finale povukao u repasaž.

Član Bijele borbu za medalju izborio je pobedama protiv Francuza Nasima Ramadanija 8:0 i Džordana Tomasa iz Engleske 2:0. Protivnik u meču za medalju biće mu Alan Maldonado iz Gvatemale.

KSCG

Za mesto na pobedničkom postolju u katama boriće se Biserka Radulović. Članica Budućnosti je sa 39,6 bodova, kao drugoplasirana u grupi, izborila drugi krug, u kojem je sa istim ocenama podelila prvo mesto. U trećem krugu sa 39,2 boda bila je drugoplasirana u grupi i izborila meč za bronzanu medalju. Protivnica u nadmetanju za treće mjesto biće joj Holanđanka Soraja Vahjudi.

Drugog takmičarskog dana, od crnogorskih karatista na tatami će Milena Jovanović (Omladionac, preko 68) i Vasilisa Bujić (Bar, preko 68) u borbama, a u katama članovi Budućnosti Filip Bakić i Rijad Mandić i Barani Vladimir Mijač, Arijan Kočan, Kenan Nikočević i Nikola Milić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!