Kik-bokserski blokbaster: Badr Hari i MMA legenda

SK Fight 26. maj 202210:55 1 komentar
Alister Overim
Image ID: 0037667382 via Guliver

Najkvalitetnija svetska kik-bokserska organizacija Glori objavila je da će osmog oktobra na stadionu Vitesea u Arnhemu organizovati spektakularnu priredbu, a u glavnoj borbi sastaće se teškaši – izuzetno popularni Marokanac Badr Hari i povratnik iz MMA sveta Alister Overim.

Biće ovo „majstorica“, budući da su dvojica legendi borilačkog sporta svoj prvi duel u kik-boks ringu imali još 2008. godine. Ona je organizovana u japanskoj Saitami u okviru priredbe „Dynamite!! 2008“, a Overim je do pobede došao nokautom levim krošeom u prvoj rundi.

Kik-boks:

U drugoj borbi Harija i Overima, koja je održana 2009. godine u Jokohami, u polufinalu K-1 gran prija pobedu tehničkim nokautom u drugoj rundi odneo Hari.

Obojica su veterani – Overim ima 42 godine, a Hari je pet godina mlađi. Smatraju se jednim od najvećih imena borilačkog sporta 21. veka, a obojica imaju armiju navijača u Holandiji.

Badr Hari je nekadašnji šampion brojnih organizacija, a u profesionalnom ringu ima 106 pobeda (92 nokautom), 17 poraza (13 nokautom) i dva poništena meča.

Alister Overim je potpiso ugovor sa Glorijem u junu 2021. godine, trebalo je da se bori za pojas sa šampionom Rikom Verhuvenom, ali je zbog povrede taj duel morao da bude odložen. U MMA Overim ima skor 47 pobeda (25 KO, 17 sabmišna) i 19 poraza (15 nokautom). Bio je i izazivač za pojas UFC šampiona teške kategorije.

Na ovoj priredbi boriće se i trenutno prvi na listi izazivača teške kategorije – Hrvat Antonio Plazibat. Rival će mu biti talentovani Holanđanin Levi Rigters.

Blog o Badru Hariju pročitajte NA OVOM LINKU.

Blog o slavnim danima promocije K-1 pročitajte NA OVOM LINKU.

Glorijeve priredbe možete da gledate na kanalu SK Fight.