Konor kaže da se vraća za UFC 300, ali da li mu verujemo?

Konor Mekgregor
AP Photo/John Locher, File via Guliver

Bliži se UFC 300, najiščekivanija priredba u MMA svetu, ali i dalje nismo sigurni ko će na njoj nastupiti u glavnoj borbi. Mnogi smatraju da bi 13. aprila u Las Vegasu gledaoci mogli da gledaju najpopuarnijeg, a možda i najkontroverznijeg MMA borca današnjice – Konora Mekgregora.

UFC priredbe pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalu SK Fight, SBB mreži i EON platformi.

Temperamentni 35-godišnji Irac je na društvenoj mreži X, kao i mnogo puta dosad, komunicirao sa Amerikancem Majklom Čendlerom, nekadašnjim prvakom “Belatora” i dvostrukim izazivačem za UFC pojas.

UFC na SK Fight:

“Mekgegor na UFC 300”, tvitovao je Konor i tako nagovestio da bi mogao da se nađe na ovoj priredbi, a Čendler je takođe odgovorio jednostavno:

“Prihvatam. Vidimo se uskoro.”

Ipak, sa ogromnom dozom rezerve treba uzeti sve što MMA borci napišu na društvenim mrežama, naročito kada je u pitanju Mekgregor. Radi se o nekada dvostrukom šampionu UFC (u kategorimama do 66 i 70 kilograma), ali isto tako se radi i o borcu koji nema značajnu UFC pobedu od 2016. godine i trijumfa nad Edijem Alvarezom.

Poslednji put je Konor u oktagonu bio u julu 2021. godine, kada ga je povreda zaustavila u borbi sa Dastinom Poarijeom. Treba naglasiti da je borac iz Luizijane do povrede bio dominantan u toj borbi.

Od tog trenutka, Mekgregor je daleko više prisutan u javnom životu usled svojih eskapada van kaveza, nego po sportskim dostignućima.

Nedavno je objavljeno da će na UFC nastupiti još jedna superzvezda borilačkog sporta. U pitanju je dvostruka olimpijska šampionka u džudou i sada već ostvarena MMA borkinja – Kejla Herison.

UFC na SK Fight

Neverovatni UFC događaji nas očekuju tokom zime i proleća. U Anahajmu ćemo 17. februara moći da pratimo UFC 298 (Volkanovski – Topurija, Dvališvili – Sehudo), zatim devetog marta u Majamiju spektakularni UFC 299 (O’Meli – Vera, Poarije – San Deni, Burns – Dela Madalena, Gamrot – RDA, Jan Jadong…).

A onda, istorijski UFC 300. U Las Vegasu nas zbilja očekuje najbolje što UFC ima. Džastin GejdžiMaks Holovej, Čarls OliveiraArman Carukijan, Jirži Prohaska – Aleksandar Rakić, Vajli DžangJan Sijaonan, Kelvin KejtarAldžamejn Sterling, Dejvison FigeredoKodi Garbrant

Zasad. Imajte na umu da će svaka od ovih priredbi pretrpeti promene usled stvari koje su deo MMA folklora – povrede, padanja vage, doping, infekcije…

Uz sve što se promociji UFC može zameriti, mora se i reći – to zaista jeste mesto gde se najbolji sastaju sa najboljima. Uživajte u narednim mesecima na našim kanalima, ali i na sekciji SK FIGHT na sajtu Sport kluba.

Bonus video