Kormije tera Habiba da se vrati: Idi na još 10 sastanaka

SK Fight 24. feb 202119:58 komentar
Khabib Nurmagomedov
REUTERS / Noah K. Murray-USA TODAY Sports

MMA zajednica ne prestaje da diskutuje o tome da li bi Habib Nurmagomedov trebalo da se vrati u UFC oktagon, a elitna pomocija pokušava da ga privoli da se vrati na sve moguće načine. O tome je govorio još jedan velikan ovog sporta, Danijel Kormije, koji je istakao sopstvenu želju da opet u borbama vidi Avarina iz Dagestana.

Nurmagomedov se nedavno sastao sa prvim čovekom UFC Dejnom Vajtom u vezi sa svojim potencijalnim povratkom u UFC, ali je Vajt izjavio da je Habib zainteresovan za povratak u slučaju da ga neko od aktuelnih boraca u to ubedi, kao i da mu se dopada kako se trenutno bori Brazilac Čarls Olivera.

Ne bih prestao da pregovaram o povratku da sam na mestu Dejne Vajta. Išao bih na još 10 sastanaka sa Habibom. Kad god je on voljan da razgovara o tome, ja bih pokušao da ga ubedim da ostane. Razumem i Habibovu odluku da odustane – njegove pripreme za meč sa Gejdžijem donele su mu mnogo problema. Nije mogao da sparinguje zbog povreda, imao je i problema sa bolešću. A on je posle svega bio dominantan i pokazao koliko je bolji od ostatka svoje divizije“, izjavio je Danijel Kormije.

Zato je Habib ’gazda’. Apsolutno. Zbog toga i Dejna Vajt želi da učini sve kako bi se on vratio i borio“, rekao je nekadašnji prvak i Habibov lični prijatelj.

Habib je prethodnog oktobra objavio povlačenje posle pobede nad Džastinom Gejdžijem – okončao je karijeru neporažen, sa skorom 29-0. U karijeri je „Orao” UFC šampionski pojas lake kategorije branio tri puta – prvi put protiv Konora Mekgregora 2018, drugi put protiv Dastina Poarijea 2019, a treći protiv Gejdžija 2020. godine.

Kormije je posle uspešne rvačke krijere, tokom koje je i učestvovao na OI kao član reprezentacije SAD, ostvario i sjajne uspehe u MMA. Bio je šampion UFC u teškoj i poluteškoj kategoriji, ostvario je skor 22-3, uz jedan poništen meč. Kada ga je u avgustu 2020. godine drugi put zaredom pobedio Stipe Miočić, odlučio je da se povuče, a trenutno radi kao komentator UFC.