Kraford protiv Kanela za bokserski primat

SK Fight 29. maj 202415:34 0 komentara
Terens Kroford, Kanelo Alvarez
Reuters/Henry Romero, AP Photo/John Locher via Guliver

Sve svetske medijske kuće koje prate sport, a posebno bokserska zbivanja, najavili su početak pregovora za organizaciju tri meča između ponajboljih boraca iz SAD i Meksika, gde bi se u glavnoj borbi sastali prvak sveta u velter kategoriji (do 66,678 kg), Amerikanac Terens “Bad” Kraford (40-0, 31 KO) i Meksikanac Saul “Kanelo” Alvarez (61-2-2, 39 KO), planetarni šampion u super srednoj (do 76,203 kg).

Vest je prokomentarisao Luka Popović, generalni direktor Saveza profesionalnih boksera Srbije (SPBS), koji je ovu fantastičnu boksersku najavu postavio na Fejsbuk profil srpske profi organizacije.

„Biće to, nesumnjivo, bokserski spektakl, sa ogromnim finansijskim fondom, shodno činenici da iza organizacije stoje Saudijci. Fokus će da bude na meč između Kraforda i Kanela. Po meni, trenutna dilema je u kojoj će kategoriji da odmere snage, srednoj (72,574 kg) ili super srednjoj? Ili će možda, to da bude duel u dogovorenoj težini, najverovatnje između 72 – 73 kilograma“, istakao je Luka Popović.

U ostalom programu, pored uvodnih borbi, planirani su dueli između Amerikanca Kejleba Plenta (22-2, 13 KO) i Haimea Munguie, (43-1, 34 KO), kao i Šakura Stivensona (21-0, 10 KO) sa opasnim Meksikancem, Ajsakom “Pit bull“ Kruzom (26-2-1, 18 KO).

Ovaj spektakl biće održan u Las Vegasu, najverovatnije početkom sledeće godine u organizaciji Turkija Alalšika, predsednika kompanije GEA (General Entertainment Authority) iz Saudijske Arabije. Ova finansijski super moćna promocija stoji u organizacionom smislu iza nekoliko bokserskih spektakala.

Poslednji je održan 18. maja u Rijadu za neprikosnovenu titulu u teškoj kategoriji između Ukrajinca Aleksandra Usika i Britanca Tajsona Fjurija, u kojem je slavio na poene u 12 rundi podeljenom sudijskom odlukom šampion rodom sa Krima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!