Kuluhova za prvu pobedu bokserskog tima Srbije u Bangkoku

SK Fight 29. maj 202417:07 0 komentara
Foto: BSS

Šampionka Evrope u poluvelter kategoriji (do 63 kg) na Prvenstvu održanom minulog meseca u Beogradu, na startu olimpijskih kvalifikacija u glavnom gradu Tajlanda savladala je na poene 3:2 Kazahstanku Nataliju Bogdanovu, u meču težinske divizije do 66 kg.

Bila je to izjednačena borba, što može da se zaključi na osnovu sudijskih bod lista. Kristina je posle EP u Beogradu i osvajanja zlatne medalje, prekomandovana u olimpijsku kategoriju – do 66 kg, dobivši prednost u odnosu na Milenu Matović, koja je na istom takmičenju u glavnom gradu Srbije, pod svodovima hale „Aleksndar Nikolić“ osvojila bronzu.

Naredni meč Kristina će da ima u petak 31. maja protiv Holanđanke Lune Belo, koja je jednoglasnom odlukom sudija – 5:0 pobedila Grkinju Paraskevi Mavromati. Kuluhovoj je za osvajanje olimpijske vize potrebno da zabeleži tri pobede. Po kosturu žreba, i shodno odnosu snaga u svetskom olimpijskom boksu, ako savlada Holanđanku, odlučujući meč mogla bi da ima protiv Šahle Alahverdijeve iz Azerbejdžana, mada ništa manje šansi da se nađu u završnici, imaju Sujin Seon iz Koreje i Nemica Leoni Miler.

Pored Kristine, u ring je ušao i naš superteškaš (+92 kg), vicešampion Evrope Dušan Veletić. Nažalost, poražen je na poene od starog ringovnog znanca, Ahmeda Hagaga iz Austrije. Njih dvojica su se borili i na EP u Beogradu, i tada je Veletić slavio na poene u drugom kolu takmičenja.

Srbija će u četvrtak 30. maja da ima dvoje predstavnika u ringu. Anđela Branković, bronzana sa EP u Beogradu (do 57 kg), boksovaće sa Turkinjom Jildiz Kahraman. Anđela je savladala Turkinju sa 5:2 na EP u Beogradu i u toj borbi potvrdila osvajanje bronzane medalje.

Sadam Magomedov (do 92 kg), bronzani sa EP u Beogradu, boriće se protiv Norija Silaba iz Avganistana, koji je u prethodnom kolu savladao tehničkim nokautom u trećoj rundi Otkonbolda Niamdorja iz Mongolije.

Poslednja će od predstavnica Srbije da uđe u ring Nina Radovanović (do 50 kg). Ona će kad i Kuluhova, da boksuje u petak 31. maja. Boriće se protiv Rumunke Mihaele Badesku, koja našoj reprezentativki prva stoji na putu do plasmana na OI u Parizu. Nini su za olimpijsku vizu potrebne tri pobede.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!