Maler: Dijaz se povredio, istorijska borba se odlaže

SK Fight 4. maj 202112:59 0 komentara
Nate Diaz
REUTERS / Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Borba legendarnog Amerikanca Nejta Dijaza i Britanca Liona Edvardsa trbalo je da bude “co-main event” priredbe UFC 262, koja je na programu 15. maja, ali će zbog povrede jednog od najpopularnijih boraca svih vremena ona biti pomerena za narednu veliku manifestaciju.

I dalje nije poznato zbog kakve povrede će Dijaz morati da odsustvuje, ali je jasno da je ona manje prirode i da ovaj meč biti pomeren za UFC 263 i 12. jun.

UFC:

Već je poznato da će na tom događaju, koji će se održati u Glendejlu u Arizoni, na programu biti dva meča za titulu – Marvin Vetori će izazvati Izraela Adesanju za pojas u srednoj kategoriji (do 84 kg), da šampion Dejvison Figeredo i izazivač Brendon Moreno radiće za naslov prvaka u muva kategoriji (do 57 kg).

Ovaj meč velter kategorije (do 77 kg) između Dijaza i Edvardsa trebalo je da uđe u istoriju UFC kao prvi koji traje pet rundi, a nije ni naslovna borba večeri, ni meč za pojas šampiona.

U profesionalnoj karijeri Nejt Dijaz zabeležio je 20 pobeda (5 KO, 10 sabmišna) i 12 poraza.

Na UFC 262 glavna borba biće okršaj Brazilca Čarlsa Olivere i Amerikanca Majkla Čendlera za pojas šampiona u lakoj kategoriji (do 70 kg), koji je ostao upražnjen povlačenjem Habiba Nurmagomedova. Na istoj priredbi novu borbu imaće i Toni Ferguson, koji će se suočiti sa Benilom Darijušom.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!