„Masvidal će biti u boljoj formi, ali Usman ipak dobija!“

SK Fight 21. apr 202112:40 1 komentar
Kamaru Usman
Chase Stevens/Las Vegas Review-Journal via AP, File

Priredba UFC 261 doneće veliki spektakl – pred punom halom i 15 hiljada gledalaca u Džeksonvilu na Floridi naći će se neki od najboljih MMA boraca današnjice, a najviše pažnje privlači glavna borba, sudar za pojas šampiona u velter kategoriji (do 77 kg). Naslov će braniti Nigerijac Kamaru Usman protiv Horhea Masvidala, a tu borbu je komentarisao čovek koji je prethodno pokušao da se domogne pojasa – Brazilac Žilbert Burns.

Burns se borio za pojas u februraru protiv Usmana, čoveka sa kojim je u prošlosti trenirao i sa kojim ima veoma dobar odnos, ali je „Nigerijska noćna mora“ slavila nokautom u trećoj rundi.

UFC:

Biće ovo drugi duel Usmana i Masvidala, a aktuelni prvak je prethodnog leta na „Ostrvu borbe“ u Abu Dabiju prilično lako savladao „Uličnog Isusa“ jednoglasnom odlukom posle pet rundi. Međutim, treba naglasiti da je Masvidal prihvatio meč samo šest dana pre njegovog održavanja, pa mnogi misle da će mu šanse biti daleko veće sada kada je mogao da odradi kompletne pripreme.

„Mislim da će mnoge stvari sada biti drugačije. Masvidal će sada biti u daleko boljoj formi jer neće morati da skida kilograme toliko naglo kao pred prvu borbu. Ljudi ne znaju koliko je skidanje kilaže u kratkom periodu iscrpljujuće. Ja sam to radio i znam koliko je to zahtevno“, izjavio je 34-godišnji Žilbert Burns.

Jedan od razloga zbog kojih takođe mislim da će biti drugačije je što je Masvidal sada ’osetio’ Usmana i njegovu snagu i zna šta treba da očekuje. Mislim da će se stvari odviti drugačije ovog puta, ali da će krajnji ishod biti isti – Usman će pobediti“, rekao je brazilski borac.

U Džeksonvilu će moći da se vide još dve borbe za „zlato“ UFC – Kineskinja Vajli Dženg će braniti pojas u slamka kategoriji (52 kg) protiv Rouz Namajunas, neprikosnovena Valentina Ševčenko će u muva kategoriji braniti status prvaka protiv Brazilke Džesike Andraž.

Čitavu akciju sa Floride moći ćete da pratite u direktnom prenosu samo na televiziji Nova S.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare