MMA bratstvo: Habib Nurmagomedov se vraća za UFC 302

SK Fight 30. maj 202410:30 0 komentara
REUTERS/Christopher Pike

Habib Nurmagomedov, jedan od najuspešnijih MMA boraca svih vremena, vraća se trenerskom pozivu! „Orao“ iz ruske Republike Dagestan ponovo će biti jedan sekundanata svom dugogodišnjem sparing-partneru i prijatelju – Islamu Mahačevu.

Priredba UFC 302 održava se u „Prudenšal centru“ u Njujorku, savezna država Nju Džersi. Direktan prenos glavnog programa očekuje vas od 04.00 po srpskom vremenu ekskluzivno na kanalu SK Fight.

Mahačev (25-1 MMA, 14-1 UFC), najbolji MMA borac sveta, narednog vikenda brani pojas UFC šampiona lake kategorije (do 70 kg), a izazivač će biti čuveni Amerikanac Dastin Poarije (30-8 MMA, 22-7 UFC).

Baš kao i tokom uspona na UFC „tron“, Habib Nurmagomedov će biti u Islamovom uglu i davaće mu savete tokom treće odbrane pojasa.

Orao je sleteo u Nju Džersi. Biće u mom uglu. Iskreno, presrećan sam jer je on najbolji sekundant, trener, brat i prijatelj“, rekao je i Islam Mahačev na društvenim mrežama.

SK FIGHT: VESTI

Veteran Bitke za Staljingrad (100) gost meča, prati ga Habib

Zvali su ga za UFC 300, ali Habib nije želeo ni da čuje

Priznajmo, gledamo ogromnu prevaru u MMA

Da li je Islam Mahačev već prevazišao Habiba Nurmagomedova?

„Habib je bio jako zabrinut zbog meča Mahačev – Volkanovski“

Habib izabrao 15 boljih boraca svih vremena: Tu je i Cro Cop

Poslednji put, Habib je na ovaj način podržavao Islama na priredbi UFC 280, kada je Mahačev i osvojio pojas. Ruski borac tada je u drugoj rundi zaustavio tadašnjeg prvaka Čarlsa Oliveiru, a potom je još dva put branio titulu. Oba puta je savladao Aleksandera Volkanovskog – prvi put odlukom sudija, drugi put brutalnim nokautom.

SK FIGHT:

Habib Nurmagomedov se povukao 2020. godine kao UFC šampion sa skorom 29-0 (13-0 UFC) posle smrti svog oca Abdulmanapa, glavnog trenera kluba „Eagles MMA“ koji je iznedrio brojne čuvene MMA borce. Habib je praktično nastavio sa vođenjem kluba (uz podršku finansijera i nekadašnjeg milijardera Zijavudina Magomedova). Međutim, „Orao“ se ubrzo povukao i iz trenerske karijere usled želje da više vremena provodi sa porodicom.

Osim Habiba i Islama, neki od boraca koji su ponikli u Abdulmanapovom timu su i braća Usman i Umar Nurmagomedov (Habibovi rođaci), Abubakar Nurmagomedov (još jedan UFC borac i Habibov rođak), Tagir Ulanbekov, Omari Ahmedov

REUTERS/Christopher Pike

Pogledajte sve borbe glavnog programa na priredbi UFC 302:

Laka kategorija (do 70 kg): Islam MahačevDastin Poarije (za titulu)

Srednja kategorija (do 84 kg): Šon StriklendPaolo Kosta

Srednja kategorija (do 84 kg): Kevin HolandMihal Oleksčejčuk

Teška kategorija (do 120 kg): Žailton AlmeidaAleksander Romanov

Velter kategorija (do 77 kg): Rendi BraunElizeu Zaleski dos Santos

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!