„Najbolja borba u istoriji; Roki kao Teletabisi za ovo“

SK Fight 10. okt 202112:27 3 komentara
Fjuri Vajlder
Photo by Ethan Miller/Getty Images

Bob Arum, promoter Tajsona Fjurija, bio je oduševljen posle pobede Britanca u borbi sa Diontejom Vajlderom, nokautom u 11. rundi.

Arum je bio promoter borbi velikana poput Muhameda Alija, Šugara Reja Leondarda, Ivandera Holifilda, Džorda Formana i Menija Pakjaa, a o borbi Fjurija i Vajldera izneo je hrabru konstataciju.

Fjuri - Vajlder III:

„U ovom poslu sam 57 godina. Zaista, moram da kažem da nikada nisam video borbu u teškoj kategoriji koja je bila tako čarobna. Toliko sam ponosan na čoveka s moje desne strane (Fjurija) – pokazao je srce, sposobnost, istinski je borac“, rekao je 89-godišnji Arum.

Stiv Buns, poznati novinar i stručnjak za boks, saglasan je sa Arumom.

„Ovo je najbolja borba koju sam ikada gledao. Nisam siguran kako ovo da opišem. Sedeo sam na metar i po od ringa, brada mi je pala. Roki više liči na Teletabise u poređenju s ovim“, rekao je Buns.

Fjuri (33) je odbranio titulu svetskog WBC prvaka teške kategorije, pošto je u noći između subote i nedelje u Las Vegasu nokautom u 11. rundi u instant-klasiku porazio Vajldera (35).

“Kralj Cigana” sada ima skor od 31 pobede (22 KO) i jednog remija u profesionalnim mečevima. Vajlder je drugi put poražen u pro ringu i ostaje da se vidi kakva je njegova budućnost u teškoj kategoriji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare