Najbolji karatisti Crne Gore sanjaju Igre u Japanu

SK Fight 28. dec 202019:30 0 komentara
Karate Savez Crne Gore
Karate Savez Crne Gore

Bojan Bošković i Jelena Maksimović najbolji su karatisti Crne Gore u seniorskoj konkurenciji, u borbama, a Vladimir Mijač i Biserka Radulović u katama, u tradicionalnom izboru Karate saveza.

Bojan Bošković je na Evropskom prvenstvu u Budimpešti osvojio srebrnu medalju u konkurenciji mlađih seniora. Bio je deo i srebrnog tima u borbama na prvenstvu Balkana u Beogradu.

Jelena Maksimović je u godini na izmaku postala prvakinja Balkana, a na istom takmičenju bila je zlatna i u ekipnoj konkurenciji.

Vladimir Mijač je bio srebrni na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, a bronzani na Balkanskom prvenstvu u Beogradu. Mijač je na šampionatu u Beogradu, stigao i do srebrne medalje u ekipnoj konkurenciji.

Biserka Radulović je godinu završila sa zlatnim odličjem na Balkanskom prvenstvu u Beogradu.

Za najboljeg mladog karatistu proglašen je Predrag Smolović, srebrni iz Budimpešte. Zvanično najbolji sportista Nikšića isto odličje osvojio je na Balkanskom prvenstvu kao deo tima u borbama.

Najbolji klub je Omladinac, dok je šef stručnog štaba tog kluba Žarko Raković najbolji trener godine.

Predsednik Karate saveza Crne Gore, Ivan Krstajić, naglasio je da smatra da bi 2020. godina, da nije bilo pandemije koronavirusa, bila uspešnija od istorijske 2019. godine. Istovremeno, Krstajić očekuje da će karate u narednoj kategorizaciji zauzeti mesto u prvoj kategoriji sportova.

U godini koja sledi, karatiste očekuje serija velikih takmičenja koji će se smenjivati kao na filmskoj traci. Prvo u nizu je Evropsko prvenstvo koje će u maju biti organizovano u Hvatskoj, zatim u junu slede kvalifikacije za Olimpijske igre u Japanu, a posle Igara, na programu je i Svetsko prvenstvo.

Podsećanja radi, Crna Gora će imati osam takmičara koji su stekli pravo da se bore za mesto u Tokiju. U pitanju su Marina Raković, Mario Hodžić, Bojan Bošković, Nenad Dulović, Nikola Malović, Jelena Maksimović, Dragana Konjević i Biserka Radulović.

Photo by Paul Gilham/Getty Images for BEGOC