Namučio je Hrgovića, sada testira Džojsa pred Fjurija

SK Fight 8. feb 202318:36 0 komentara
Džo Džojs
James Chance/Getty Images

Britanski bokser teške kategorije Džo Džojs na putu je da se u narednim godinama bori za titulu svetskog prvaka, a zakazan mu je novi test na tom putu. Protivnik će mu biti Kinez Džilei Džang, koji je u prethodnom boravku u ringu pružio sjajan otpor Hrvatu Filipu Hrgoviću.

Okršaj Džojsa i Džanga biće glavna borba priredbe koja će se 15. aprila u londonskoj “Koper boks areni”, a promoter agencije “Kvinsberi” Frenk Voren očekuje da će pobednik ovog meča ubrzo dobiti priliku da se bori za titulu svetskog prvaka.

Boks:

“Ne bih mogao da zamislim bolju borbu za dalji rast popularnosti Džoa Džojsa”, rekao je Frenk Voren, koji zastupa Džojsa.

Džilei (39) je prethodnog avgusta izgubio jednoglasnom odlukom od Hrgovića posle uzbudljivih 12 rundi i sada u profesionalnom ringu ima skor 24-1.

Džojs takođe iza sebe ima sjajan meč, u kojem je u 11. rundi zaustavio bivšeg prvaka sveta Džozefa Parkera. On je neporažen kao profesionalac (15-0, 14 KO), a u amaterskom boksu mu je najveći uspeh olimpijsko srebro iz Rio de Žaneira.

Teška kategorija profesionalnog boksa čeka “veliku dominu” – ostaje da se vidi da li će se u 2023. godini održati meč koji bi dao neprikosnovenog prvaka, prvog od Lenoksa Luisa. Treba da vidimo da li će se timovi Tajsona Fjurija i Aleksandra Usika dogovoriti oko uslova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!