Napad nožem uzburkao srpski boks: Teške optužbe Somboraca

SK Fight 27. feb 20249:00 8 komentara
Antonio Biset
Printscreen

Očekivano, mnogo je buke u srpskom boksu privuklo ono što se u Novom Pazaru događalo u subotu uveče. Nožem je napadnut Kubanac Antonio Biset, a pukom srećom nije zadobio povrede koje su opasne po život. Međutim, sama činjenica da se tako nešto dogodilo u susret duelu Sombora i Novog Pazara u Bokserskoj ligi Srbije, zategla je situaciju u ovom borilačkom sportu kada je Srbija u pitanju.

Biset se sa svojim klubom prethodnog vikenda nalazio u Raškom okrugu kako bi u okviru četvrtog kola BLS gostovao Novom Pazaru u hali „Doguš“. Na kraju, duel je održan u nedelju, kako je i planirano, a pobedu su odneli bokseri Novog Pazara ukupnim rezultatom 10-4.

Povezano:

Usled lakših povreda, lekar je dozvolio Bisetu da se nađe na merenju i ima priliku da nastupi sutradan posle incidenta, ali Novi Pazar je rešio da preda meč Kubancu. Njegov duel registrovan kao pobeda 2-0 nad Darisom Ejupovićem.

Posle poraza svog tima, na internetu se oglasio Stojan Knežević, predsednik somborskog kluba. On je izneo niz optužbi na račun domaćina iz Novog Pazara, a Biseta je nazvao “junakom koji je branio Srbiju”.

“Kao predsednik BK Sombor razmišljao sam šta da napišem posle održanog četvrtog kola Bokserske lige Srbije. Indicent u kojem je Biset uboden u glavu od strane lica iz Novog Pazara… U ime kluba, uprave i takmičara mogu da saopšptim da od danas, pa dok god sam predsednik kluba, nikada više nijedan bokser neće boksovati u Novom Pazaru. Ovakav incident je kvalifikovan kao ‘lake telesne povrede’, a dogodio se pred hotelom ‘Kosovo’, gde nas je napalo 20 lica. Dobro je prošlo da neko od dece nije i ubijen. Dežurni tužilac u Pazaru, Azra Fetahović, pušta lica koja su nas napala na slobodu”, napisao je Knežević.

U nastavku izlaganja na instagramu Knežević je postavio niz pitanja, izneo kritike na račun suđenja, ali i pohvalio Biseta zbog toga što se suprotstavio napadačima.

„Ovo je jedan od pokazatelja da postoji zlo u ljudima koji ne podnose trenerku Srbije i grb Srbije. Žalosno. Da je u Somboru napadnut bokser iz Pazara i izboden, šta bi bilo i kako bi se završilo? Verovatno bismo mi bili krivi i pohapšeni. Svaka sportska saradnja sa BK Novi Pazar je danas završena. Antonio Biset je veliki junak, koji je branio sebe, grad i Srbiju u Pazaru. Zašto? Jer je imao trenerku BK Sombor sa inicijalima Srbije. Ponosan sam na momke koji su bili hrabri i posle svega boksovali u nedelju. Uz to su i oštećeni od strane sudija na sraman način. Ovakvo suđenje nije viđeno ni u Zimbabveu“, napisao je prvi čovek BK Sombor.

Odgovor Bokserskog kluba Novi Pazar na saopštenje Stojana Kneževića pročitajte NA OVOM LINKU.

Instagram printscreen

Ko je Antonio Biset?

Biset je na sebe skrenuo pažnju srpske sportske javnosti kada je osvojio pehar na poznatom takmičenju „Zlatna rukavica“ 2022. godine. Sajt Boxrec navodi da je Biset rođen na Kubi, a da se kao profesionalac takmičio triput (supervelter kategorija, do 69,9 kg) – ostvario je poraz i dva remija.

Sport klub je pokušao da stupi u kontakt sa Bisetom radi komentara za ovu priču, ali odgovora nije bilo.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare