„Naravno da je odustao, jagodična kost mu je bila slomljena“

SK Fight 10. maj 202119:48 0 komentara
Canelo Alvarez
REUTERS / Jerome Miron-USA TODAY Sports

Prethodnih dana glavna tema u svetu boksa je dominacija Meksikanca Saula „Kanela“ Alvaresa u meču sa Britancem Bilijem Džoom Sondersom, u kojem je Sonders morao da preda zbog pretrpljenih udaraca. Mnogi su ga kritikovali zbog odustajanja, ali Alvares je svestan da drugog ishoda nije moglo biti.

Meksikanac je slavio tehničkim nokautom u osmoj rundi jer je ugao britanskog boksera obavestio sudiju da njihov borac neće moći da nastavi meč.

O Kanelu:

Bilo je teško. Shvatio sam da sam mu polomio jagodičnu kost i kada sam se vratio u ugao rekao sam treneru da je meč gotov. Kada vam neko slomi kost lica, onda rizikujete život ako biste se vratili. U tom slučaju jednostavno ne može da se nastavi“, izjavio je posle meča Kanelo Alvares, prvak sveta u tri verzije u supersrednjoj kategoriji (WBO, WBA i WBC).

Čim je dobio taj aperkat, moglo je da se vidi da je njegova očna duplja povređena. Mislim da bi situacija postala još mnogo gora da je nastavio meč. Sigurno bi u narednoj rundi bio žestoko povređen. Dugo se neće botiti, ali on je bokser svetske klase. Mislim da ga čeka još velikih borbi kada se bude vratio“, rekao je Edi Hern, verovatno najmoćniji promoter u svetu boksa.

Sondersu je ovo bio prvi poraz u 12-godišnjoj profesionalnoj karijeri, a do sada je upisao 31 pobedu (14 nokautom).

Sa druge strane, ovo je bila 56. profesionalna pobeda u karijeri za 30-godišnjeg boksera iz Gvadalahare. Uz to je Kanelo Alvares zabeležio jedan poraz (od Flojda Mejvedera) i dva remija.

Bio je to najveći sportski događaj u SAD od početka pandemije kovida 19 i marta 2020. godine, a budući da je stadion bio zatvoren, bila je ovo najveća poseta jednom boks-meču u zatvorenom u istoriji sporta. Dosadašnji rekord sa 63 hiljade navijača držao je meč Muhameda Alija i Leona Spinksa u „Superdomu“ u Nju Orleansu 1978. godine.

Billy Joe Saunders
REUTERS / Jerome Miron-USA TODAY Sports