NBA košarkaš smatra da bi pobedio UFC prvaka Džona Džonsa

NBA 19. sep 202313:04 3 komentara
Džejms Džonson
AP Photo/David Zalubowski via Guliver

Američki košarkaš Džejms Džonson ima 36 godina i impresivnu košarkašku karijeru – možda ne po uspesima pod košem, ali svakako po dugovečnosti u NBA. Ovaj krilni košarkaš iz Vajominga član je NBA timova od 2009. godine, a paralelno se interesuje za još jedan sport.

UFC priredbe pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalu SK Fight, SBB mreži i EON platformi.

U pitanju su mešovite borilačke veštine, a upravo je o tome Džonson govorio u podkastu koji vodi njegov nekadašnji košarkaški kolega – Rajan Holins. Jedna od tema bila je i to ko je Džonsonov omiljeni MMA borac.

UFC:

“Otkad sam bio mali, bavim se borilačkim veštinama. Time se bavim i danas i taj sport shvatam veoma ozbiljno. Voleo bih u tome da se okušam. Moj omiljeni borac je Džon Džons. Njegova tehnika je tako ‘oštra’ da može da te poseče”, rekao je Džejms Džonson.

Da li Džonson planira da se aktivira kao MMA borac ako bi završio košarkašku karijeru?

“Bila bi mi potrebna godina. Za borbu za Džonsom bilo bi mi neophodno da radim na tehnici u parteru. Stvarno mislim da bih mogao da ga pobedim. Samo da popravim odbranu u parteru – potrebna mi je jedna godina”, rekao je Džonson, koji je visok 201 centimetar i poslednja izmerena težina u NBA mu je 109 kilograma.

Džon Džons
Chris Graythen/Getty Images

U protekloj sezoni Džonson je u proseku beležio 2,8 poena i 1,7 skokova noseći dres Indijana Pejsersa na samo 18 utakmica. Najbolju sezonu karijere imao je kao igrač Majami Hita (2016/2017) kada je beležio 12,8 poena i 4,9 skokova.

Džon Džons je po mnogima najveći MMA borac svih vremena – godinama je vladao poluteškom kategorijom (do 93 kg), a posle trogodišnje pauze vratio se i odmah osvojio šampionski pojas u teškoj kategoriji pobedom nad Sirilom Ganom. Krajem godine očekuje ga prva odbrana titule među teškašima, a rival će mu biti Stipe Miočić.

Bonus video